hovimestaripalkinto
004-20130308-hovimestarikilpailu_2013-ravintola_koskenranta-by_Julius_Koivistoinen_ja_Marja_MilistverKuvat: Julius Koivistoinen & Marja Milistver, Aarrekuva
paapostiRavintola Pääposti, Kuva: Fazer.fi

Ravintola Pääposti Helsingissä on kokous- ja juhlapaikka,  jossa asiakas on osaavissa käsissä. Semifinaalista jatkoon päässyt Jukka-Pekka Törmälä Ravintola Pääpostista voitti 8.3.2013 Ravintola Koskenrannassa pidetyn kilpailun Helsingissä.

Gaalaillallisen yhteydessä järjestetyssä finaalissa kamppailivat myö Meeri Lavi ja Laura Ikonen.

Ruokatehtävänä oli trancheerata eli paloitella paistettu sorsa kahdelle asiakkaalle. Tehtävässä kiinnitettiin huomiota tekniikkaan, nopeuteen ja annoksen asetteluun lautaselle.

Eritavoin valmistettujen lihojen, lintujen ja kalojen paloittelu ja annostelu salissa asiakkaan pöydän ääressä on tärkeä osa hovimestarin ammattiosaamista. Työn pitää olla näyttävää salityöskentelyä ja tapahtua niin, ettei ruoka pääse jäähtymään. Ruoanvalmistus ja tarjoilu salissa vaativat hovimestarilta myös silmää sille, kuinka paljon voi kommunikoida asiakkaiden kanssa. Jotkut haluavat keskustella keskenään ja toiset ovat kiinnostuneita tapahtumasta.

Palvelutehtävässä kilpailijan tehtävänä oli ottaa vastaan kuuro asiakas ja myydä hänelle menu ja siihen sopivat juomat.

Luovuutta ja vakaata kaatokättä koeteltiin tehtävässä, jossa piti rakentaa samppanjatorni. Tavoitteena oli rakentaa 50 lasista pyramidi ja täyttää kaikki lasit kuohuviinillä. Tuomaristo kiinnitti huomiota rakennus- ja täyttötekniikkaan sekä nopeuteen ja siisteyteen.

Persoonallisuutta ja luontevaa esiintymistä mitattiin tehtävässä jossa kilpailija kertoi itsestään.

Illan juontajana toimi Klaus Thomasson.
Pääpalkintona voittaja pääsee pääsponsori Haugen-Gruppen Oy – Launer Wine & Spiritsin järjestämälle opintomatkalle Castillo Pereladan viinitilalle Espanjaan, Kataloniaan.
Kilpailun suojelijana toimi liikemies Harry ”Hjallis Harkimo” ja päätuomarina Jaakko Nuutila, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:stä.