Taste of Helsinki 2015

MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset

Suomen suurin gourmetruoka- ja viinifestivaali rokkaa ja kokkaa jälleen kesäkuussa. Helsingin Kansalaispuiston valtaavat patoineen, kattiloineen ja keittiömestareineen 11 huippuravintolaa, mukana myös uudet tulokkaat.

Taste of Helsingissä kukin ravintola laatii ja tarjoaa kolme nimikkoannostaan, joita voi nautiskella alueella tarjolla olevien juomien sekä taustalla soivan letkeän live-musiikin tahtiin. Viini-, samppanja- sekä olutvalikoima tulee olemaan tasokas.

Taste of Helsinki -gourmetfestivaali tarjoilee tänäkin vuonna laajan makupaletin vierailleen. Taste of Helsinki -festivaalin ravintolat tarjoavat kukin kolmen ruokalajin maistelumenun. Yksittäisten annosten hinnat ovat 5–6 euroa.

Vuoden 2015 Taste of Helsinki -tapahtuman kymmenen huippuravintolaa tarjoavat parhaimmistoaan tapahtumaan odotettaville kymmenentuhantiselle ruoan ja juoman ystävän kulinaarikansalle.

Kukin Taste of Helsingin vuoden 2015 pop up-ravintolaa, Bertha, Bröd, Gastrobar Emo, Hoshito, Kaskis, Matti Jämsen Pop Up, Pastor, Ragu, Sinne ja Smakbyn, tarjoavat kolmen ruokalajin maistelumenun. Annoksia ostetaan festivaalialueella ostettavilla markoilla, ja kunkin annoksen hinnaksi muodostuu 5-6 euroa.

Taste of Helsinki on avoinna yleisölle Kansalaistorin Puistossa 11.–14.6.2015 torstaista lauantaihin lounasaikaan kello 11-15 ja päivällisaikaan kello 17-22. Sunnuntaina festivaalin aukioloaika on kello 11-16. Ravintoloiden lisäksi alueella tulee olemaan myös muun muassa Suomen kokkimaajoukkueen vetämä kokkikoulu, uudistunut viinipaviljonki sekä olut- ja samppanjabaarit. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina jatkaa Electrolux, muut yhteistyökumppanit ovat André Clouet Champagne, American Express, Laitilan Virvoitusjuomatehdas, Kalustevuokraus Oy Jubilee, Stopteltat ja Groove FM.

taste of helsinki tapahtuma helsinki

TASTE OF HELSINKI -MENU 2015

BERTHA
ruis, possu, sipuli 5mk
nauta, tilli, kukkakaali 6mk
possu, suklaa, nauta 5mk

BRÖD
Sipuli – Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää 5mk (v)
Härkä – Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää 6mk
Kirjolohi – ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää 6mk
Kefiiri – Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää 5mk

GASTROBAR EMO
Crème Ninon ja mustekalaa 5mk
Rypsipossun ribsejä ja chipottlea 6mk
Emon “Tiramisu” 5mk

HOSHITO
Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono 5mk
Ginger ja Ginger, Misokastike 6mk
Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella 6mk
Avocado Tempura 5mk (v)

KASKIS
Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike 6mk
Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia 6mk
Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata 5mk

MATTI JÄMSEN POP-UP
”Toast skagen”, piparjuurta ja kurkkua 5mk
Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015 6mk
Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia 6mk (v)
Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan 5mk

PASTOR
Pastorin Casa Ceviche: Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk 5mk
Pulpo Al Olivo: Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia 6mk
Mejilla:Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia 6 mk

RAGU
Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa 6mk
Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa 6mk
Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä 5mk
Breads&Spreads: 5mk (v)
-Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi
-Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia

SINNE
Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk
Gurka – Kylmää kurkku-minttukeittoa 5mk (v)
Wallenberg – Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita 6mk
Porvoo-HKI – Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia 5mk

SMAKBYN
Miedosti haudutettua ahventa ja siian mätiä, kesäsalaattia ja tillimajoneesia 5mk
Ahvenanmaalaista karitsaa, juureksia ja pekonia, kermaista timjamikastiketta ja villisipuliöljyä 6mk
Smakbyn vaniljavanukasta, suklaata ja omenahilloketta maustettu oman tislaamomme juomilla 5mk