Fetovaian ranta Italiassa Elban saareella. Kuva: Panoramio.com, elbareservation.com

Norwegian julkaisi tälle viikolle melkoiset lentotarjoukset. Halvat lennot voi napata 13.4. mennessä ja matkustaa voi 12.4.-24.10.2015 välisenä aikana.

Tässä vinkkejä omatoimimatkailijoille Välimeren rannoille, niille jotka ovat valmiita vuokraamaan auton karistamaan suurkaupunkien pölyt lomasesonkien ulkopuolella. Nämä rannat nimittäin täyttyvät kesällä.

1. Elban saari lähellä Roomaa

Vaihtoehtona kaupunkilomalle, Roomasta voi suunnata Toscanaan ja sen isoimmalle saarelle, Elballe. Vaikka kaikki tiet vievät Roomaan, siellä ei kannata ajella autolla. Fiumicion lentokentältä saa vuokrattua edullisimmin auton, kunhan on tarkistaa vuokraehdoissa etenkin polttoainepolitiikan. Elban saarelta löytyy Välimeren hienoimpia rantoja ja mm. kohtuuhintaisia leirintälueita, joissa voi asua mökeissä. Autolautan edestakaisin saa halvimmillaan 80 eurolla, kun sen antaa leirintäalueen varattavaksi.

Laconellan ranta Italiassa Elban saareella. Kuva: Panoramio.com, elbareservation.com

Lue lisää: Elban rannat: Laconellan laguunissa turkoosi vesi ja matala hiekkaranta

Saturnian luonnonlähteet on koettava matkalla Roomasta Elban saarelle. Kuva: Panoramio.com, wx

2. Barcelonasta Costa Bravan hiekkarannoille

Aiguablavan hiekkaranta Costa BravaAiguaplavan hiekkaranta Costa Bravalle. Kuvaaja: Toni Honko, Lifestyle Media Oy, Kohokohdat.fi

Barcelonassa toki aina viihtyy, mutta kun haluaa kokea todellisen rantaelämyksen, kannattaa vuokrata auto ja suunnata kohti Costa Bravaa. Se ei ole kaukana ja jo matkalla voi nautiskella upeista rantakallioista ja hiekkarannoista. Alueella on paljon muutakin nähtävää, kuten Salvador Dalin teatterimuseo. VINKKI! Monille tulee yllätyksenä, että Ryanairilla lennettäessä Gironan lentokenttä sijaitsee juuri Costa Bravan alueella.

Katso lisää kuviamme Costa Bravan alueelta