Saltin annokset on suunniteltu jaettaviksi, mutta ne sopivat erinomaisesti myös yksin nautittaviksi. Salt ei ole ainoastaan lounas- tai illallispaikka. Ravintolan loungessa voi rentoutua pienen purtavan ja viinilasillisen äärellä. Kuvaaja: Ilona Savola

Huippusuosion saanut ja jo kuudetta kertaa järjestettävä Smaku Porvoo -ravintolafestivaali nautiskellaan 23.8.-4.9.2021. Ruokatapahtuma kutsuu vuosittain sekä oman kaupungin asukkaat että matkailijat tutustumaan paikallisiin yrittäjävetoisiin ravintoloihin ja kahviloihin.

Ruokafestivaali tuo mukavaa vilskettä ja rentoa ravintolapiipahtelua alkavaan syksyyn. Taidetehtaan päätapahtumaa ei tänä vuonna turvallisuussyistä järjestetä, vaan ruokafestivaalissa keskitytään herkutteluun paikan päällä ravintoloissa koko kahden viikon ajan. Smakuilemaan lähtevillä on siis tilaisuus tutustua ja tykästyä niihin ravintoloihin, joissa makutaiat tapahtuvat.

MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset
Varmasti yksi syy Smakun menestykseen kesäisenä ruokatapahtumana on annosten houkutteleva hinta. 7 euroa usein varsin mukavan kokoisesta maisteluannoksesta ei ole liian vähän ollakseen uskottava, eikä liian kallis nostaakseen kynnystä maistella useampiakin annoksia. Tärkeässä roolissa on myös lähiraaka-aineiden hyödyntäminen annoksissa.
Ranta-Aitan makumaailma hehkuu omistajan rakkautta aasialaiseen ja nikkei-ruokaan sekä oivallisiin, tasalaatuisiin Põhjala-panimon oluisiin. Kuvassa grillattua mustekalaa ja togarashi-majoneesia.

Smakussa on mahdollisuus maistella ravintoloiden omimpia makuja edulliseen hintaan. Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. Smakun aikana käydään myös leikkimielinen kilpailu parhaasta annoksesta ja valitaan vuosittain Porvoon Makuaarre. Kaikkien suosikkiannostaan äänestäneiden kesken arvotaan palkinnoksi kahden hengen lahjakortteja osallistujaravintoloihin.

–  Meille Smakussa on tärkeää paikallisuus, paikallinen yhteistyö sekä paikalliset maut. Tuomme annoksissa esille juuri kyseisen alueen omaleimaisuutta ja paikallisia erikoisuuksia.

– Porvoossa nautitaan loppukesän tunnelmasta, ravintoloiden herkuista ja ihanista kohtaamisista ruuan äärellä hyvällä mielellä. Toivomme asiakkaidemme löytävän tiensä tänäkin vuonna Smakuilemaan ja tietenkin huolehtimaan omasta ja muiden asiakkaiden turvallisuudesta hygieniaohjeita noudattaen. Suurin osa ravintoloista myy Smakuannoksia myös mukaan, Smakun tuottaja Laura Pulkkinen kertoo.

Tutustu Smakun annoksiin tästä linkistä

Katso myös kuvat vuoden 2020 kierrokseltamme Porvoon mauissa ja tunnelmissa.

Ruokafestivaaliin voi yhdistää myös Porvoon hienon tunnelman ja sen saariston merellisen LUONNON.