sinisimpukat

Kattilallinen herkullisia sinisimpukoita saa veden kielelle ravintola Kellarikrouvissa. Klassinen annos ”simpukat merimiehen tapaan” on saanut rinnalleen muita perinteisiä makuja kuten roquefort liemen ja tumman olutkastikkeen.

kellarikrouviSinisimpukat ovat erityisen suosittua syysruokaa, vaikka niitä onkin saatavana ympäri vuoden. Tuoreina Keski-Euroopasta lennätettäviä mereneläviä tarjotaan ravintola Kellarikrouvissa syyskuun 2. päivästä aina lokakuun loppuun. Erikoismenun teemana on kattilallinen sinisimpukoita kolmella eri tavalla valmistettuna.

Kellarikrouvi on tunnetusti hyvä pihvipaikka, mutta täällä on erinomaiset puitteet mihin tahansa ruokaseurusteluun. Simpukat ovat sosiaalista syömistä parhaimmillaan, kuten ravut tai muut sormin ruokailtavat.

Moules Marinière eli simpukat merimiehen tapaan on erityisesti ranskankielisessä Euroopassa tunnettu klassikko, johon kuuluu persiljalla, valkosipulilla ja salottisipulilla maustettu valkoviiniliemi. Keitettyihin sinisimpukoihin saa vaihtelua kastikepohjaa eli lientä muuntelemalla, ja Kellarikrouvissa onkin nyt käytetty klassisia hienoja raaka-aineita. Ranskalaisessa versiossamme maistuu klassinen juusto sen pääraaka-aineena on käytetty roquefort-juustoa. Kellarin tapaan mausteisuutta tuomme tarjolle tummalla stout kastikkeella. Kaikkiin simpukka-annoksiin sisältyy maalaisleipää, friteerattuja perunoita sekä Kellarin aiolia.

kellarikrouvi-helsinkiJos simpukoiden napsiminen kuoria ”pinsetteinä” käyttäen ei entuudestaan ole tuttua, Kellarikrouvissa opastetaan tottumatonkin ruokailija alkuun. – Simpukoiden syömisessä on omat pikku jujunsa, mutta juuri se tekee ateriasta pienen irtioton arjesta, sanoo Susanna Reichmuth.

Simpukoiden kera ruokajuomaksi sopii esimerkiksi Don Thomas chardonnay, jota saa myös laseittain.

Sinisimpukat ravintola Kellarikrouvin kattiloissa 2.9. – 30.10.2012, arkipäivinä klo 15–22, lauantaisin 16–23.

Kellarikrouvi, Pohj. Makasiinikatu 6, 00130 Helsinki. Varaukset (09) 6128 5100

Ravintolan kotisivut: http://www.kellarikrouvi.fi/