mehilainen

savoy-terassiRavintola Savoylle on myönnetty yhteispohjoismainen ympäristömerkki tunnuksena vastuullisuudesta ympäristöasioissa. Savoy on jälleen avoinna keittiö- ja tarjoilutiloissa tehtyjen uudistustöiden jälkeen.

Ravintola Savoylle ruoan maku ja laadukkaat raaka-aineet ovat itsestäänselvyys. Keittiössä on jo pitkään suosittu alueellisesti tuotettuja raaka-aineita, reilun kaupan tuotteita sekä luomua. Nyt ravintolan ruokafilosofiaan yhdistyy Joutsenmerkkiin liittyvä vastuunkanto ympäristön kuormituksen vähentämisestä. Nämä seikat yhdessä ruoan terveellisyyden kanssa muodostavat Savoyn liiketoiminnan kulmakivet.

– Ruoan makutekijät ja ateriasta saatava kokonaisvaltainen hyvä olo ohjaavat toimintaamme, sanoo keittiöpäällikkö Kari Aihinen. – Niitä sopivat hyvin täydentämään ympäristömerkkiin liittyvät perusteet, joita noudatamme esimerkiksi raaka-aineiden alkuperään, energiankulutukseen ja kierrätykseen liittyen. Tavoitteenamme on kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän.

Aihisen mukaan Savoylla on ollut riittävät edellytykset Joutsenmerkin hakemiseen jo aiemmin, mutta 11.2. valmistuneiden keittiö- ja tarjoilutilojen uudistustöiden myötä kriteerien täysmittainen käyttöönotto oli luontevaa. Asiakkaalle Joutsenmerkki on puolueeton osoitus siitä, että Savoy on yksi ravintola-alan edelläkävijöistä ympäristöasioiden huomioinnissa. Vastuunkanto kestävästä kehityksestä yhdessä ravintolan muiden arvojen, kuten korkeatasoisen ruoan, huomaavaisen palvelun ja tasalaatuisuuden kanssa tekevät Savoysta maineensa veroisen.

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, jonka tavoitteena on kestävän kehityksen edistäminen. Joutsenmerkki kertoo luotettavasti paitsi tuotteen tai palvelun ympäristöystävällisyydestä, myös sen laadusta. Ravintoloille on laadittu yhteispohjoismaiset Joutsenmerkkikriteerit, joiden vaatimukset kohdistuvat ympäristöä eniten kuormittaville toiminnoille.

Savoy on ensimmäinen helsinkiläinen huippuravintola, jolle Joutsenmerkintä on myönnetty, ja esimerkillään se haluaa innostaa muitakin alan toimijoita kantamaan vastuunsa ympäristöasioista.