Helsingin Katajanokalla majoitetaan tyrmään rakennetuissa hotellihuoneissa..
Helsingin Katajanokalla majoitetaan tyrmään rakennetuissa hotellihuoneissa..

Maailman johtava matkailijoiden palautteisiin pohjautuva verkkopalvelu Tripadvisor listasi jälleen matkailijoiden arvostamia hotelleja. Telkien taakse majoittava Best Western -hotelli Travelers’ Choice Awards -palkintolistauksessa.

Suomen Parhaat 25 hotellia (Top Hotels) -listauksessa Hotel Katajanokka oli sijalla kuusi. Paras palvelu (Best Service) -listauksessa sijalla kahdeksan. Tulokset julkistettiin tammikuussa 2013 .

– Tripadvisorin Travelers’ Choice Awardsin vastaanottaminen on upea asia hotellille. Palkitsemislistalle pääseminen perustuu siihen, että matkailijat ovat aidosti pitäneet hotellista. Tripadvisor-palvelun merkitystä hotellibusineksessä ei voi vähätellä, siksi suosittelemme hotelleillemme kohtaamaan asiakkaat myös verkossa ja osallistumista hotellikohtaiseen viestintään Tripadvisorissa, toteaa Best Western Hotels Finland, Baltic States and Polandin toimitusjohtaja Saija Kekkonen.

Best Western -hotellit tarjoavat yritys- ja vapaa-ajan matkustajalle yksilöllisen majoituskokemuksen lisäksi muun muassa keskitetyn, maksuttoman varaus- ja asiakaspalvelun sekä verkossa että puhelimitse.

Hotel Katajanokka majoittaa telkien taakse

Suomen vanhimman vankilarakennuksen muurien suojassa toimiva persoonallinen hotelli Katajanokka on historiansa havinasta huolimatta moderni hotelli. Persoonallinen hotelli majoittaa vieraansa nykyaikaisen tyylikkäästi silti rakennuksen vanhaa henkeä kunnioittaen.

Hotelli Katajanokan Historiallisesti ainutlaatuisen rakennuksen vanhin osa valmistui 170 vuotta sitten. Tutkintavankilana toiminut rakennus tyhjennettiin vuonna 2002, ja mittava saneeraustyö Best Western Premier -hotelliksi aloitettiin toukokuussa 2006. Muodonmuutoksen jälkeenkin Museoviraston suojelema keskikäytävä sekä vankilan ulkoseinät ja linnan muurit muistuttavat rakennuksen pitkästä historiasta.

–  Historiallista miljöötä kunnioittaen vankilasta on kuoriutunut korkealaatuinen ja moderni, mutta samalla omaleimainen kokonaisuus, Hotelli Katajanokka Oy:n toimitusjohtaja Heimo Käyhty kertoo.

Puiston ympäröimä 106 huoneen Hotelli Katajanokka ja sen ravintola- sekä kokoustilat on varustettu huonekohtaisella jäähdytyksellä ja viimeisimmällä IT-tekniikalla. Hotellissa on lisäksi hyvätasoiset ravintolapalvelut, kokoustiloja, fitness- ja saunatilat sekä ulkoterassi.

Historiallisesti ainutlaatuisen hotellin muodonmuutoksen taustalla on useita kansainvälisiä hotelleja suunnitellut sisustusarkkitehti Christian Lundwall Arkitektkontor AB:sta.

Vankilaravintola Sakke Järvenpään käsialaa

Tunnelmallisen, vankilahenkinen Jailbird-ravintolakokonaisuus on Sakke Järvenpään käsialaa. Kesäisin erikoisuutena on myös terassiravintola vankilamiljöössä.

Ravintolan erikoisuuksiin kuuluvat mm. Rytin härkä: kokonaisena grillattu 2 kg:n häränsisäfilee sekä Linnanpihan härkää.

Ravintolan kotisivut: http://www.bwkatajanokka.fi/ravintola/ravintola-jailbird.html

 

Yksityisesti omistettu ja itsenäisesti johdettava hotelli on osa maailmanlaajuista Best Western -hotellimarkkinointiketjua.

– Historialliseen ympäristöön, puiston keskelle, rakennettu hotelli on herättänyt runsaasti mielenkiintoa sekä Suomessa että ulkomailla. Kesän varaustilanne on jo erittäin hyvä ja uskomme että Best Western Premier Hotel Katajanokka ravintoloineen löytää jatkossakin oman laadukkaan, elämyksiä haluavan asiakaskunnan, Käyhty toteaa.

Myös toinen hotelliketjun hotelli Helsingissä palkittiin. Hotel Haaga palkittiin mm.  Paras hotelliostos (Best Bargain) -kategoriassa, missä hotelli sijoittui kolmanneksi. Molemmat Best Western -hotellit sijaitsevat Helsingissä.

Best Western Hotel Katajanokan kotisivut

Muut Best Western hotellit Helsingissä

Best Western Hotel Carlton

Best Western Plus Hotel Haaga