salutorget-miesten-tee

Salutorgetin suosittu Afternoon Tea on saanut rinnalleen herrasmiehille suunnatun iltapäiväteen. Gentlemen’s Tea hivelee maskuliinisia makunystyröitä: tarjolla on klassisia iltapäiväjuomia rouhean ruokaelämyksen kera.

salutorget-miesten-tee2

Kolme vuotta sitten lanseerattu Afternoon Tea on tehnyt Helsingin Kauppatorin laidalla sijaitsevasta Salutorgetista brittiläisen teekulttuurin edelläkävijän Suomessa. Nautinnollinen hetki teen ja herkullisen suuhunpantavan kera on menestystarina, jonka suosio vain kasvaa.

Nyt Salutorget on laatinut oman teemenun herroille. – Gentlemen’s Tea syntyi ajatuksesta tuoda Afternoon Tean rinnalle jotain uutta. Miehekkäämmälle vaihtoehdolle on ollut kysyntää, ja kun hyviä esimerkkejä löytyy maailmalta, päätimme toteuttaa oman GT:n, sanoo ravintolapäällikkö Maija Hurmevirta.

Keittiömestari Toni Leskinen valitsi suunnittelun perustaksi snack-tyyppiset ruoat, joiden tarjoilussa olisivat mukana pata ja lankku. – Ruoka-annokset ovat pieniä suupaloja meiltä ja maailmalta. Yhdistelmä sisältää perinteistä suomalaista läskisoosia, trendikästä skandinaavista frittisilakkaa, suuren maailman tyylisen minihampurilaisen ja ripauksen luksusta osterin muodossa. Kaikki kootaan lankulle, paitsi läskisoosi, joka tulee tarjolle pienessä rautapadassa.

salutorget-miesten-tee3

Ruokaa kuvaa hyvin luonnehdinta amuse bouche, viihdyttävä suupala, jonka voi nauttia yhdellä puraisulla. Lankulla niitä on juuri sopivan monta, jotta pahin nälkä taittuu ja illalliselle jää vielä tilaa.

Teeannokset ovat rotevia, Black Tea- ja Gun Powder -tyyppisiä, voimakasmakuisia vaihtoehtoja, mutta Gentlemen’s Tea on toki muutakin kuin hyvää, haudutettua teetä. Juomavalikoimassa on huomioitu kellonaika, joka sopii myös leikatun teen nauttimiseen. Salutorgetin gin & tonic -tarjonta on runsas, ja oluttakin listalta löytyy.

Maskuliinisesta kokonaisuudesta huolimatta Gentlemen’s Tea sopii tietenkin molemmille sukupuolille, aivan samoin kuin Afternoon Tea. Iltapäivätee on hyvä tapa huomioida läheisiä, tavata ystäviä ja rentoutua hetkeksi. – Hyvällä omallatunnolla, lisää Maija Hurmevirta.

Salutorgetin Gentlemens’ Tea ja Afternoon Tea tarjoillaan maanantaista lauantaihin klo 14-18.


Ravintola Salutorget

Pohjoisesplanadi 15, 00170 Helsinki, 09 6128 5950

Ravintolan kotisivut: http://www.royalravintolat.com