PE 19.8. | Afrojazz Club goes KILOMBO: Tiempo Habana feat. Martha Galarraga

3260

afrojazz_kilomboKuuma Afrojazz-kesäklubi saapuu Storyvilleen elokuisena perjantaina 19.8. Klubi-ilta järjestetään Afrikan ja afrodiasporan musiikkiin ja tanssitaiteeseen keskittyvän Kilombo-festivaalin kanssa, jonka opettajat tulevat tänä vuonna Kuubasta ja Guinesta. Afrokuubalaisia rytmejä, syvää tulkintaa ja säihkyvää energiaa pian Afrojazz Clubilla!

AIKATAULU

20.30 Djomba Kourouma (terrace)
21.30 Pre-gig talk (Kilombo Festival crew)
22.00 Mande Maja Band
23.15 Tiempo Habana feat. Martha Galarraga
Dj Borzin

Showtime: 20.30 on Terrace, 22

Klubilla esiintyy Kilombo Festivalin tähtivieras, upea kuubalaisartisti Martha Galarraga helsinkiläisyhtye Tiempo Habanan solistina. Tiempo Habana on 11 henkinen salsayhtye, joka laitettiin kokoon vuonna 2013 Suomessa asuvien kuubalaismuusikoiden aloitteesta. Yhtye soittaa kuubalaiseen moderniin timba­tyyliin tanssittavaa salsaa. Yhtye on esiintynyt lyhyeen ikäänsä nähden paljon festareilla ja klubeilla mm. April Jazz, Savitaipale Soi ja Maailma Kylässä. Martha Galarraga on afrokuubalaisten tanssien ja musiikin yksi valovoimaisimmista opettajista Kuubassa ja Euroopassa. Hän on Grammy-­ehdokas Omar Sosan yhtyeen laulaja ja toiminut mm. Conjunto Folklórico Nacional ­-yhtyeen solistina.

Ilta alkaa jo Storyvillen terassilta guinealaisen Djomba Kourouman viihdyttämänä. Helsingin tunnetuimpiin katumuusikoihin lukeutuva, upeaääninen laulaja-trubaduuri loihtii takuuvarmasti hymyt huulille ja auringon esiin kelillä kuin kelillä.

mmbLänsiafrikkalaisesta musiikkiperinteestä ammentava Mande Maja Band tarjoilee sopivassa suhteessa lempeästi keinuttavaa groovea, riemukasta rytmirytinää ja räjähtävää tanssienergiaa. Bändin tanssirytmit nostavat hien sopivasti pintaan ennen salsan saloja.

Levyjä pyörittää Balkan Fever-klubeista tunnettu sekä suosittu Dj Borzin.

Ennen varsinaista konserttia Afrojazz Club antaa puheenvuoroja henkilöille tai tahoille joka edustavat klubin arvoja, teemoina mm. monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus, ympäristö, rauha, alkuperäiskansojen oikeudet, tasa-arvo, humanitaarisuus, henkisyys. Illan puheenvuoro alkaa Kilombo-festivaalin esittelyllä,  jossa työryhmä kertoo projektin taustasta ja pyrkimyksestä toimia eräänlaisena modernina kilombona, edistäen Suomessa afrokulttuurin kehittymistä ja tunnettavuutta, ja sitä kautta tämän päivän uutta suomalaisuutta.

Afrojazz Club tarjoaa suomalais-afrikkalaisten bändien parhaimmistoa. Livenä ja levyltä svengaavaa ja tanssiystävällistä afro-meininkiä, somistus Alvar Gullichsen. Kevään 2016 ajan Afrojazz Club toimi joka toisena torstaina uudenlaisena maailmanmusiikin areenana sekä kulttuurien ja ihmisten kohtaamispaikkana. Syksyllä 2016 Afrojazz Club aukeaa kerran kuussa Storyvillessä lokakuusta lähtien.

Liput/Tickets Tiketti.fi 10 € (narikka/cloakroom 3 €).
http://www.tiketti.fi/Afrojazz-Club-goes-Kilombo-Storyville-Helsinki-lippuja/40802

Pöytävaraukset http://storyville.fi/varaukset/AfrojazzClub
Storyville http://storyville.fi/keikka/30730
Afrojazz Club goes Kilombo Facebook: https://www.facebook.com/events/494534584076747/

 

Tapahtuma


Afrojazz Club goes KILOMBO: Tiempo Habana feat. Martha Galarraga + DJ Borzin

Päivä: pe 19.08.2016
Aika: 20:30
Hintaluokka: 10
Tapahtuman kotisivut: www.facebook.com/AFROJAZZCLUB

Tapahtumapaikka


Storyville
Museokatu 8
Helsinki