Amerikkalainen Olutravintola TommyKnocker
Iso Robertinkadulle avattin 2.3.2015 Suomen ensimmäinen amerikkalaisiin pienpanimo-oluisiin keskittyvä ravintola, Tommyknocker Craft Beer Bar.

Tommy the Knocker -olutravintola HelsingissäRavintola on saanut nimensä coloradolaisen, amerikkalaisten pienpanimoiden pioneerin mukaan ja sen valikoima tulee olemaan genressään huikea.

Tommyknocker Craft Beer Bar -olutravintolan valikoimasta löytyy yli 60 amerikkalaista pienpanimo-olutta ja laaja valikoima amerikkalaistyylisiä, kotimaisia pienpanimo-oluita. Iso osa ravintolan oluista tulee suoraan Tommyknocker-panimolta. Pienien tuotantomääriensä takia panimon oluet ovat todellisia käsityöoluita. Osa panimon oluista jopa pullotetaan käsin.

Olutravintolat Helsinki Tommy

Tommyknocker-ravintolan listalle on valikoitu kaikki kaimapanimonsa parhaat tuotteet, kuten Maple Nuts Brown ale, josta löytyy erilaisia pähkinän makusävyjä ja Coloradon pubien suosituin olut, Pick Axe Ipa. “Jotta tarjontamme pysyy jatkuvasti oluenystäville mielenkiintoisena, tulee meillä olemaan valikoimassamme myös runsaasti persoonallisia sesonkioluteriä.” kertoo Tommyknockerin ravintolapäällikkö Aki Rytkönen.

Tommyknocker Brewery valmistaa oluita, jotka on tarkoitettu nautittavaksi tuoreena ja siksi myös Suomeen tuotavat erät ovat aina pieniä. Myös tämä takaa ravintolan olutvalikoimalle hyvän vaihtuvuuden. ”Olemme ylpeitä mahdollisuudestamme tuoda ensimmäisenä nämä mahtavat käsityöläisoluet suomalaisten saataville.” hehkuttaa Aki.

Ilmeeltään ravintola edustaa uutta modernia olutravintolasuuntausta, pienellä jenkkitwistillä. Ravintolan baaritiski on amerikkalaistyylisesti hanoista vapaa, mikä mahdollistaa luonnollisesti asiakkaiden kanssa jutustelun. Ravintolan valikoimasta tulee löytymään kattavan olutvalikoiman lisäksi noin 20 erilaista Bourbon-viskiä, mielenkiintoisia kalifornialaisia viinejä sekä juomien kyytipojaksi amerikkalaiseen makuun sopivaa pientä purtavaa.

Tommyknocker Craft Beer Bar 
Iso Roobertinkatu 13
00120 Helsinki
https://www.facebook.com/TommyknockerCraftBeerBar

Helsingin uusimmat olutravintolat keskittyvät käsityöläisoluisiin

Puolen vuoden sisään Helsingissä on avattu useita pienpanimo-oluita myyviä olutravintoloita. Joulukuussa ovensa avasi Brewdog, jonka skotlantilaiset punk-henkiset tuotteet ovat saaneet useita palkintoja kansainvälisissä olutkilpailuissa. BrewDog on kasvanut viime vuosina pienpanimosta yhdeksi Skotlannin suurimmaksi panimoksi.

Tammikuussa avattiin hienostunut Bier-Bier, joka on Vin-Vin -miesten moderni ja hienostunut versio olutravintolasta. Bier-Bier on oikeastaan todellinen merkki siitä, että oluesta on tullut tietylle kansanosalle salonkikelpoinen ja näin myös kaivattu muoti-ilmiö.

Aiemmin viime vuonna myös HOK-Elanto on avasi uuden skandinaavisiin ja kotimaisiin pienpanimo-oluihin keskittyvän Ølhus-olutravintolakonseptin.

”Haluamme tarjota stadilaisille uuden konseptin, jossa yhdistyvät kodikkuus, hyvä tunnelma ja laadukkaat skandinaaviset tuotteet”, toteaa HOK-Elannon ravintoloiden kehityspäällikkö Santeri Uusitalo.

Ravintoloiden tunnelma on luotu linjakkaalla sisustuksella, joka on hakenut vaikutuksia eteläruotsalaisesta ja tanskalaisesta tavasta yhdistää tyyli ja inhimillinen lämpö. Ravintoloihin tuodaan omaperäisyyttä yksityiskohdilla Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Suomesta ja Islannista.

Olutravintolan palvelukokonaisuus on laajentunut myös ruokatuotteeseen. FoodLabin kehittämiä premium-hodarit tunnetaan Ølhuseissa nimellä Pølser.