Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.
Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.

OlutHuoneiden hanoihin tuodaan loppuvuoden huipentavaksi joulukuun hanaolueksi amerikkalainen, meripihkanvärinen extra IPA, jossa on huikeat Citra-humalan ja Torpedo-humalasylinterin luomat aromit.

Vuosi 2014 saa arvoisensa päätöksen kun OlutHuoneiden hanoista virtaa todellista amerikkalaisen oluenvalmistuksen taidonnäytettä, Sierra Nevada Torpedoa. Tämä meripihkanvärinen extra IPA saa huikaisevan arominsa vuonna 2009 päivänvalon nähneestä Citra-humalasta sekä panimon kehittämän Torpedo-nimisen humalasylinterin käytöstä. Humalasylinterin avulla panimo pystyy säätelemään tarkasti aromien liukenemista olueen tekemättä siitä liian katkeraa.

Sierra Nevada Torpedo on väriltään hunajaisen oranssi, hieman utuinen olut, jossa on valkoinen vaahtokukka. Aromeiltaan se on trooppinen ja sitruksinen sekä aavistuksen havuinen ja pihkainen.

Maku on tasapainoinen, kirpeän katkera, havuinen ja sitruksinen sekä makeahko. Humalointi on reilu ja jälkimaku viivyttelemätön.

Nimensä Sierra Nevada Brewing Company on saanut Kaliforniassa kohoavan Sierra Nevadan vuoriston mukaan. Vuonna 1980 perustettu panimo on noussut Yhdysvaltojen suurimpien panimoiden kärkikymmenikköön. Eikä syyttä, sillä ansiolistalle mahtuu monta korkeatasoista olutta, ja Sierra Nevada Torpedo sopii paremmin kuin hyvin näiden laatuoluiden joukkoon.

Suunnaksi kannattaakin ottaa joulukuussa lähin OlutHuone, sillä amerikkalaisten IPA-oluiden ystävien joulu alkaa tänä vuonna jo 1.12.!

Sierra Nevada Torpedo on tarjolla HOK-Elannon OlutHuoneissa joulukuun ajan 0,4 litran tuopeissa asiakasomistajahintaan 8,40 €. Hinta ilman S-Etukorttia on 7,90 €.

HOK-Elannon OlutHuoneet: Amsterdam, Angleterre, Ølhus Helsinki, Ølhus Stockholm, Ølhus Oslo, Ølhus København, Joutsen, Kaisla, Kitty´s Public House, Kuikka, Pošeidon, Rotterdam, Sailor´s, William K (Annankatu, Kurvi, Sello, Mannerheimintie, Tennispalatsi, Kylä).