bsmokery-lounaspaikka

Kun mureita lihakimpaleita savustetaan hitaasti ja matalalla lämmöllä, päästään oikeaoppisen BBQ-kulinarismin poluille.

B-Smokery on BBQ-kulttuuriin vahvasti uskova ravintola, joka perustettiin vuonna 2013. Ja kun katuruoasta on kyse, slow foodia saa täällä nopeasti. Ravintolan ruokalistalta löytyvät ainakin pulled pork, beef brisket, ribs ja hampurilaiset, mutta myös kasvissyöjät on huomioitu.

Katuruokavallankumouksen tuloksena Helsinkiin syntyi mutkattomia ja ruokapaikkoja, joista B-Smokery osasi hyödyntää mainion sijainnin tehdaskiinteistöstä Teurastamolla. Tehdasympäristöön jos jonnekin katuruoka soveltuu Suomen ilmasto-olosuhteissa.  Niin kuin pitääkin, ruokapaikka sijoittautuu keskustan laitamille, jossa asiakaskuntaan kuuluu aina kaupunkilaisia ja alueen asukkaita.

bsmokery1
Rapattuja ja rappaamattomia tiiliseiniä, huolellisesti viimeistelemättömiä pintoja ja 80-luvun sisustuselementtejä.

Helsingin kaupungin teurastuslaitokseksi vuonna 1933 rakennettu Teurastamon pihapiiriin on syntynyt hienoa kaupunkikulttuuria, kun se on vallattu vaiheittain kaupunkilaisten käyttöön. Teurastamosta on tullut nopeasti kohtauspaikka, jossa rakkaus ruokaan yhdistää ihmisiä.

Ravintolat, myymälät ja tapahtumat löysivät nopeasti yleisönsä alueella, joka määrittyy vasta tekemisen kautta. Viime vuosina tukkukaupan käytössä olleita rakennuksia kunnostetaan tila kerrallaan ja spontaani kaupunkikulttuuri elää tukkukaupan kuhinan keskellä vielä usean vuoden ajan. Tuoreiden ideoiden ja luovan vuorovaikutuksen keitoksesta riittää kaikille.

 

bsmokery2

Kuvat: B-Smokery