Lämmin auringonpaiste ja raikkaat merituulet saavat yrtit kukoistamaan Ravintola NJK:n puutarhassa.

Mukaan on valittu saariston ruokakulttuuriin hyvin sopivia lajikkeita, joita käytetään tuoreeltaan keittiössä. Yhteistyössä Kekkilän kanssa perustettuun kaupunkiviljelmään voi tutustua NJK:n pihapiirissä ja sen antia maistella viiden ruokalajin yrttimenussa.

Kauppatorin edustalla parin minuutin merimatkan päässä sijaitseva Ravintola NJK suosii saariston luonnolle tyypillisiä raaka-aineita. Tänäkin vuonna yrtit kasvatetaan paikan päällä Valkosaaressa, muutaman askeleen päässä ravintolan keittiöstä. NJK tunnetaan ruoan alkuperää ja ympäristöystävällisyyttä arvostavasta keittiöstään, ja tätä filosofiaa täydentää oma yrttipuutarha.

NJK:n yrttivalikoima on kaupunkiviljelymenetelmien ansiosta runsas. Keittiöpäällikkö Petri Väänänen tuo yhdessä keittiötiiminsä kanssa tarjolle uusia kekseliäitä makuyhdistelmiä, jälkiruokia unohtamatta.

Viiden ruokalajin yrttimenulle on tarkkaan mietitty suositusjuomat NJK:n hyvästä viinivalikoimasta. ”Biodynaamisuus ja luomu on erityisesti huomioitu viinilistallamme, jo siitäkin syystä, että ravintolalle on myönnetty Joutsenmerkki”, vahvistaa ravintolapäällikkö Vilho Varjonen. Yrtit maistuvat myös talon kesäisen raikkaassa aperitiivissa.

Kaupunkiviljelmä on toteutettu yhteistyössä Kekkilän kanssa. Puutarhan sydän on Vihervaja, puutarhavajan ja kasvihuoneen yhdistelmä, jossa voidaan kasvattaa säälle arkoja kasveja, kuten basilikaa. Yrtit kasvavat Kekkilän viljelylaatikoissa kasvualustanaan luonnonmukaista yrttimultaa, joka on suunniteltu erityisesti tukemaan yrttien lehtien kasvua ja juurien juurtumista.

Kesäinen viiden ruokalajin yrttimenu ravintola NJK:lla kesäkuun alusta heinäkuun loppuun, normaalin à la carten ohessa. Ravintola on avoinna ma-la klo 17-24.