kattila

Viime vuonna avattu kuuden huippuammattilaisen luotsaaman keittiömaailman. Kattila palvelee Linnanmäen ydinkohderyhmän ohella urbaaneja sukupolvia, jotka arvostavat huippuraaka-aineista valmistettua laaturuokaa.

Kattilaan kuuluu kuusi ravintolaa, jotka tarjoilevat parhaita paloja maailman keittiöistä laadusta tinkimättä. Pitkän linjan ravintoloitsijat ovat ansainneet yhteensä neljä Michelin-tähteä, mutta hintataso on huokeammallekin budjetille sopiva.

Demon ja Groteskin riveissä tutuksi tullut keittiömestari Tommi Tuominen toi Kattilaan Kuula -nimisen lihapullabaarin, joka on lainannut sekä aikuisiin että lapsiin vetoavan konseptinsa New Yorkista ja tuo koko perheen ikisuosikin mummolasta nykypäivään. Raaka-aineet hankitaan mahdollisuuksien mukaan lähituottajilta.

Postresista tutut keittiömestarit tarjoilevat Coccola -ravintolassaan välimerellisiä makuja, jotka painottuvat italialaiseen keittiöön: listalla on niin risottoa, pastaa kuin pizzaa.

Tampereen Särkänniemeen tänä keväänä laajentaneen Hans Välimäen ravintolan konsepti on peräisin Pohjois-Amerikasta, ja sen toistaiseksi salainen päätuote tulee olemaan yksinkertainen ja helposti muunneltavissa. Tärkeänä seikkana Välimäki kuvailee Midhill ravintolansa hinta-laatusuhdetta.

Kotimaiseen keittiöön keskittyneen Ainon pyörittämä ravintola Ilona  tarjoaa suomalaisia makuja suomalaisista raaka-aineista poronkäristyksestä kalaan.

Suomalaiset pienpanimot ovat hyvin edustettuna juomalistalla. Sushibar + Wine yhdistää skandinaavisen muotoilun, sushin ja luomuviinit, joita ravintola tuo itse maahan. Ravintolaan on helppo poiketa myös nopealle lounaalle tai lasilliselle. Sushibar + Winen taustalla oleva The We Are Group osallistuu paikallisen ruoka-, juoma- ja kaupunkikulttuurin kehittämiseen.

Huipputasoisen keittiömaailman konseptin on luonut ravintola-alan visionääri Kim Heiniö , jonka Kattilan yläkertaan sijoittuva Caruzello muodostaa keittiömaailman kuudennen jäsenen. Caruzellossa on tarjolla moderni eurooppalainen perhebuffet, ja tilaa on mahdollista varata myös yksityiskäyttöön.

Myös kasvissyöjät on huomioitu: lihapullabaarista saa kasvispullia ja tarjolla on mm. vegesushia. Kattila palvelee Linnanmäen asiakaskunnan lisäksi lähikortteleiden asukkaita ja suurin osa annoksista on tilattavissa myös mukaan.