kuu-kuu-ravintola-helsinki

HelsinkiMenu 2013 -tunnustus annettiin tänä vuonnna Töölössä toimivalle kortteliravintola KuuKuulle, joka  hurmasi HelsinkiMenu-raadin raikkaalla otteellaan.

KuuKuussa jokainen annos hurmasi ja sesongin raaka-aineet suoraan tuottajilta olivat erinomaisesti esillä.

– Pientuottajien parhaat maut pääsivät keittiömestari Pauli Novitskyn menussa hienosti esiin. Yhteistyö paikallisen puutarhurin ja lukuisten pienten tavarantoimittajien kanssa innoitti keittiömestarin luomaan pikkutarkasti suunnitellun kokonaisuuden, joka yllätti kortteliravintolassa, mutta sopi sen henkeen loistavasti, Nelimarkka ja Kosonen luonnehtivat.

KuuKuun ansioihin lukeutuvat myös oman maahantuonnin viinit. Se kertoo satsauksesta HelsinkiMenuun, kun  myös viineihin on satsattu. Myös viinisuositus voi keskustella pientuottajien raaka-aineiden kanssa!

Raadin muodostivat ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka ja ruokabloggari Mikko Kosonen. He painottavat valinnoissaan kokonaisuutta: kympin arvoinen ruoka kaipaa tuekseen paneutuvaa palvelua, mielenkiintoisia juomasuosituksia ja sydämellistä otetta. Vuoden teemana oli lähiruokaideologiaan liittyen yhteistyö ravintolan ja pienten ruoantuottajien välillä.

Nyt kortteliravintolassa keittää uusi keittiömestari Christian Sippeli. Myös hänen tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat pääkaupunkiseudun tuottajat ja yhteyskalastajat eri puolilla Suomea.

[quote align=”center” color=”#999999″]Vinkki! KuuKuu on rento baarin ja ravintolan yhdistelmä, jossa voi ruokailla myös baarin puolella. Mutkaton meininki jatkuu viikonloppuna yömyöhään, sillä keittiössä kolistellaan viikonloppuisin perjantaina ja lauantaina puoleenyhön asti.[/quote]

Ravintolan kotisivut