Helsingin terassit

kolmen-sepan-terassiKolmen Sepän terassi sijaitsee kaupungin ytimessä, Helsingin vilkkaimman ostos- ja kävelykadun päässä. Rennon tyylikkäällä kesäterassilla on tarjolla runsas valikoima pienpanimo-oluita ja muita raikkaita juomia sekä pientä suolaista niiden kyytipoikana. Täysin uudistunut terassi on osa Vanhan Ylioppilastalon ravintolatarjontaa.

Kolmea takovaa seppää esittävä Felix Nylundin patsas on suosittu kohtaamispaikka Helsingin ydinkeskustassa. Patsaan mukaan nimetyllä Kolmen sepän aukiolla liikkuu päivittäin tuhansia ihmisiä, ja liikenne soljuu viereisillä kaduilla tasaisena virtana. Tästä eläväisestä kaupunkikuvasta ja ihmisvilinästä voi istahtaa nauttimaan Kolmen Sepän terassille, joka avautui uusittuna heinäkuun alussa.

Aukiolla sijaitseva, runsaasti asiakaspaikkoja tarjoava terassi ja pieni yläterassi ovat osa Vanhan Ylioppilastalon ravintolatoimintaa, joka on siirtynyt Royal Ravintoloille. Terassit ovat saaneet uuden viihtyisän ilmeen arkkitehtitoimisto Jaakko Puron suunnittelemina.

Kesäterassilla voi rentoutua nauttien kylmiä juomia ja helppoa purtavaa. Terassin erikoisuutena on runsas valikoima suosittuja pienpanimo-oluita, ja kuohuviinien ystäville tarjolla on trendikästä Proseccoa. Pientä syötävää kaipaavan kannattaa maistaa Kolmen Sepän meheviä hodareita, joiden täytteiksi voi valita esimerkiksi mausteista makkaraa tai nyhtöpossua. Maukkaan hodarin voi nauttia juoman kera terassilla istuen, mutta sellaisen voi napata nopeasti mukaankin.

ylioppilastalo-helsinki-keikatKolmen sepän aukiolla on usein katumusiikkiesityksiä ja muuta ohjelmaa, jota voi seurata kuin aitiopaikalta. – Täällä ollaan kaupungin syvimmässä sykkeessä ja rennossa ilmapiirissä. Terassille voi poiketa vaikka työpäivän päätteeksi tai ostosten lomassa, kuvaa ravintolapäällikkö Mika Liinamo.

Kolmen sepän patsaan on arveltu esittävän ihmisen työtä ja yhteistoimintaa. Yhteisöllisyys sopii myös Kolmen Sepän terassin tunnelmaan. – Jos haluaa olla ihmisten parissa ja nauttii vilkkaan elämänmenon katselemisesta, tämä on ehdottomasti kaupungin ykköspaikka, Mika Liinamo sanoo.

Kolmen Sepän terassi Vanhan Ylioppilastalon edustalla on avoinna ma-su klo 11.00-22.00 säävarauksella.

Lue lisää: www.royalravintolat.com