Eero Vottonen, Riina Nissinen, Juha Lihtonen ja Hans Välimäki aloittivat Palacen tähtitiimin ohjastina noin vuosi sitten.

”Työni on tullut tehdyksi”, toteaa Hans Välimäki ja ilmoittaa lähtevänsä Palacesta lähes kahden vuoden työrupeaman jälkeen. Syynä lähtöön ovat Välimäen yhä enemmän aikaa vievät omat projektit.

”Tunnen kaihoa ja hieman surumielisyyttäkin siitä, että päädyin lopettamaan omalta osaltani lähes kaksi vuotta kestäneen Palacen taipaleeni. Ei ole lainkaan helppoa käynnistää ravintolaa nollasta, varsinkin, kun paikka itsessään on instituutio, johon kohdistui paljon odotuksia”, Välimäki kertoo.

Huippukokki nosti pientuottajat esiin ja suunnitteli Palacelle uniikin astiaston

Kokemuksia ja muistoja Palacen alkutaipaleesta kertyi paljon. Unohtumattomien avajaisten ja illallisten lisäksi Vanhalla Ylioppilastalolla järjestetyt pientuottajamessut saivat ansaittua huomiota. Palacen keittiömestarit Hans Välimäki ja Eero Vottonen kutsuivat suomalaisia ruokatuottajia esittäytymään Palacen maatilamarkkinoille Helsingin Vanhalle Ylioppilastalolle. Pientuottajamessujen tarkoituksena oli saattaa yhteen Suomen parhaat raaka-aineet ja niiden tuottajat sekä laadukkaimpia raaka-aineita käyttävät ravintolat ja kotimaisen ruoan ystävät. Tapahtumasta löytyi lukuisia tuottajia, joiden raaka-aineita hyödynnetään Palacen menuissa.

Palacen jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty ja Palacea varta vasten suunniteltu. Välimäki toteaa, että hänelle henkilökohtaisesti merkittävin yksittäinen hetki oli, kun hän pääsi suunnittelemaan Palacelle oman uniikin astiaston yhdessä Anu Pentikin kanssa. Anu Pentikin lisäksi Välimäki haluaa nostaa esiin fiskarsilaisen puusepän Heikki Askan, joka Välimäen mukaan ”toteutti kaikki Palacen puutyöt sellaisella pieteetillä, että oksat pois.”

Palace jää hyviin käsiin – siltä on lupa odottaa suuria

”On ollut erityisen hienoa saada olla mukana tällaisessa projektissa, jonka Royal Ravintolat ja erityisesti Aku Vikström mahdollisti. Lisäksi on ollut aivan mahtava saada työskennellä muutaman vuoden tauon jälkeen Palacessa jatkavan Eero Vottosen kanssa. Hän on loistava kokki ja Eero on kasvanut projektin aikana sellaisiin mittoihin, että meillä kaikilla on lupa odottaa Palacen suhteen suuria”, Välimäki kiittelee.

”Lisäksi haluan kiittää Kalle Lindrothia, joka haluaa pysytellä varjoissa, mutta joka on tärkeä osa kokonaisuutta, sekä tietenkin koko Palacen henkilökuntaa, joita ilman Palace ei olisi sitä, mitä se on juuri nyt ja erityisesti tulevaisuudessa tulee olemaan. Koen tässä kohtaa työni tulleen tehdyksi. Palace on oikeilla urilla ja matkalla kohti suuruuden päiviään”, Välimäki päättää.