tallinna-matkailu-tallinnaan

Syksy on hyvä aika ottaa hieman etäisyyttä arjesta ja lähteä reissuun perheen kanssa tai ystäväporukalla. Olipa lomasi viikon tai viikonlopun pituinen, Virosta löydät tekemistä koko perheelle tai täydelliset puitteet rentoutumiseen. Katso alta parhaat vinkit Viron syksyyn.

Suomalaisten suosikkikohde Tallinna tarjoaa monenlaista puuhaa syysmatkaajille – varsinkin jos uskaltautuu kaupunginmuurien ulkopuolelle. Hemmottelua arjen keskelle kaipaavien kannattaa suunnata johonkin Tallinnan lukuisista kylpylöistä, joissa niin keho kuin mieli pääsevät rentoutumaan. Lisäksi Tallinnan parhaista ravintoloista jokainen matkaaja löytää itselleen sopivimman – myös perheen pienimmät. Lapset viihtyvät myös kylpylöiden altaissa ja vesiliukumäissä, ja Tallinnan museot tarjoavat elämyksiä koko perheelle.

Lue lisää Tallinnan syksystä täältä .

1. Rentoutumista ja lasten leikkiä kylpylässä

Suunnittelitpa matkaa perheen parissa tai aikuisten kesken, Tallinnan kylpylät tarjoavat jokaiselle jotakin. Perheen pienimmätkin viihtyvät Kalevin vesipuistossa, jossa on lastenaltaiden lisäksi Viron suurin uima-allas, vesiliukumäkiä, erilaisia saunoja sekä porealtaita. Aikuisempaan makuun sopivat Kalev Span ja muiden kylpylöiden lukuisat hemmotteluhoidot ja ohjatut liikuntatunnit. Miltä kuulostaisi esimerkiksi rentouttava joogatunti, ylellinen suklaahoito tai virkistävä kuorinta?

Lisätietoa Tallinnan kylpylöistä voit lukea täältä .

2. Lapsellista menoa Tallinnan museoissa

Tallinnan lastenmuseoissa koko perhe voi viettää hauskan päivän. Nuku-nukkemuseo ja Miiamilla-teemamuseo tarjoavat lapsille jännittäviä leikkejä ja aikuisille nostalgiaa: tutustu nukketeatteriin, ihaile eri kulttuureiden nukkeja, osallistu nukketyöpajaan, ja heittäydy leikin pyörteisiin!

Tallinnan nukkemuseo on auki tiistaista sunnuntaihin klo 10–19. Lisätietoa näyttelyistä ja lipuista saat täältä .

Miiamilla-museo on auki tiistaista sunnuntaihin klo 10–18. Lisätietoa museosta voit lukea täältä .

3. Herkuttelua isoon ja pieneen makuun

Virossa arvostetaan hyvää ruokaa, joten kulinaristin kannattaa ehdottomasti hemmotella itseään Viron parhaissa ravintoloissa. Tallinna on ruokamatkailijalle oiva kohde, sillä vuosittain valittavista Viron 50 parhaasta ravintolasta suurin osa sijaitsee pääkaupungissa. Listan ravintolat tarjoavat fine diningin lisäksi myös rentoa kahvilatunnelmaa, modernia aasialaista ruokaa ja virolaisia makuja.

Tallinnassa myös lapsiperheen ruokailu sujuu mutkitta, sillä kaupungissa on lukuisia lapsiystävällisiä ruokapaikkoja. Koko perheen ravintolan tuntee siitä, että se tarjoaa monipuolista ja terveellistä syötävää, nopeaa ja ystävällistä palvelua sekä puuhaa perheen pienimille.

Voit lukea lisää Viron 50 parhaasta ravintolasta täältä .

Lisätietoa Tallinnan lapsiystävällisistä ruokapaikoista puolestaan löydät täältä .

Pärnu ja Pärnun seutu

Vaikka Pärnu tunnetaan parhaiten Viron kesäpääkaupunkina upean rantansa ja kylpylöidensä ansiosta, kaupungissa ja sen ympäristössä on monenlaista tekemistä syksylläkin. Matkasitpa yksin, perheen kanssa tai aikuisten kesken, Pärnun tapahtumat, rentouttavat ja leikkisät kylpylät sekä lähiympäristön upea luonto tekevät syksyisestä reissusta ikimuistoisen.

Lisätietoa Pärnun syksystä voit lukea täältä .

4. Eläimellistä menoa Pärnumaalla

Perheen pienimpien aika ei varmasti käy pitkäksi eksoottisia eläimiä ihmetellessä. Eläinten ystävien kannattaakin suunnata Pärnun seudulle, jossa koko perhe voi tutustua niin terraarion eläimiin kuin erikoisempiin maatilan eläimiin. Pärnun keskustassa sijaitsevassa Mini Zoossa käärmeitä, sisiliskoja ja muita terraarion otuksia voi ihailla turvallisesti lasin takaa – ja rohkeimpien on mahdollista myös tarkastella eläimiä lähempää! Pärnun keskustasta lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee puolestaan Kännun tilan alpakkafarmi, jossa näitä pörröisiä eläimiä saa silittää ja syöttää. Lisäksi tilalla voi nähdä myös kääpiövuohia ja kanoja.

Pärnun Mini Zoo on auki arkisin klo 11–17 ja viikonloppuisin klo 11–16. Lisätietoa terraariosta saat täältä .

Kännun alpakkafarmi on avoinna vain tilauksesta. Voit lukea lisää vierailumahdollisuuksista täältä .

5. Hemmottelua Pärnun syksyssä

Rentouttavaa syyslomaa kaipaaville Pärnun rantakaupunki on ihanteellinen matkakohde. Voit aloittaa takuuvarman rentoutumisen yhdessä Pärnun kylpylähotelleista, jotka tarjoavat esimerkiksi ihania hoitoja, terveyspalveluja ja erilaisissa sanoissa lekottelua. Itsensä hemmottelua voi jatkaa nauttimalla hyvää ja terveellistä ruokaa kylpylähotellien ravintoloissa tai esimerkiksi Viron 50 parhaan ravintolan listalle yltäneessä Supelsaksadissa. Täydellisen hemmotteluloman kruunaa upea musiikkielämys, joita tarjoaa Pärnun konserttitalo.

Voit lukea lisää Pärnun kylpylöistä täältä .

Supelsaksad on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–22, perjantaisin klo 8–23, lauantaisin klo 9–23 ja sunnuntaisin klo 9–22. Lisätietoa kahvilasta saat täältä .

Lisätietoa Pärnun konserttitalon ohjelmistosta saat täältä .

6. Luonnon väriloistoa Soomaalla

Keski-Virossa sijaitseva Soomaan kansallispuisto tunnetaan parhaiten keväisestä tulvakaudesta, jota kutsutaan myös viidenneksi vuodenajaksi. Soomaa on kuitenkin mielenkiintoinen luontokohde kaikkina vuodenaikoina, ja varsinkin syksyn väriloisto luo upean ympäristön luonnossa liikkumiselle. Soomaan soiden ja rämeiden täyttämässä kansallispuistossa järjestetään muun muassa opastettuja suokenkä- ja kanoottiretkiä, joiden aikana on mahdollista ihailla upean suomaiseman lisäksi usein myös paikalla asustelevia eläimiä.

Voit lukea lisää Soomaasta ja siellä järjestettävistä retkistä täältä .

Tartto ja Etelä-Viro

Eteläinen Viro ja Tartto tarjoavat syksyyn kulttuurielämyksiä, koko perheen seikkailuja ja romanttisia retkiä. Lapsiperheet voivat viettää rattoisan päivän vieraillen Tarton mielenkiintoisissa museoissa ja kiipeillen Otepään seikkailupuistossa.

Tarton ja Etelä-Viron syksystä voi lukea lisää täältä .

7. Elämyksiä Otepään seikkailupuistossa

Otepäällä noin tunnin ajomatkan päässä Tartosta ja kolmen tunnin päässä Tallinnasta koko perhe voi heittäytyä seikkailuun puiden väliin rakennetuilla radoilla. Ratoja on eri vaikeusasteisina – ja perheen pienimmille on myös oma lastenrata. Seikkailupuistossa kiipeileminen ja ilmalennot voivat olla jännittäviä, mutta ne ovat täysin turvallisia, sillä seikkailija on kiinnitettynä koko ajan henkilökohtaisen turvavarustuksen avulla turvavaijeriin.

Seikkailupuiston lisäksi Otepäällä voit myös kavuta Tehvandin näköalapaikalle ihailemaan etelävirolaista metsämaisemaa, kiivetä Viron korkeinta kiipeilyseinää tai lennättää itsesi ilmaan suuren katapultin avulla.

Otepään seikkailupuisto on syys-lokakuussa avoinna vain tilauksesta. Lisätietoa seikkailupuistosta voit lukea täältä .

8. Päiväretki Sipulitielle

Peipsijärven rantaa myöten kulkevalla Sipulitiellä voit tutustua itäiseen Viroon ja sen kolmeen kulttuuriin. Sipulitie myötäilee Peipsijärven rantaa aina Tarton Emajoen itärannalta Kallasten kaupunkiin, ja voit kulkea matkan joko itsenäisesti tai opastettuna päiväretkenä. Kahdeksan tuntia kestävä päiväretki sisältää muun muassa vierailun Liivin museoon, Kolkjan vanhauskoisten museoon, Alatskiven linnaan sekä Kallasten hiekkapaljastumalle ja hautausmaalle. Lisäksi retken aikana pääsee käyskentelemään Peipsin rantakylien teillä ja kokeilemaan taitojaan paikallisissa käsitöissä.

Opastettu retki järjestetään vain tilauksesta. Ryhmän minimikoko on kuusi henkilöä. Voit lukea lisää Sipulitiestä täältä .

9- Sukellus historiaan Tarton museoissa

Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto tunnetaan vanhasta yliopistostaan ja vilkkaasta kulttuurielämästään. Tarton yliopistolla on myös mielenkiintoisia museoita, joissa kuka tahansa voi tutustua eri aihepiireihin tarkemmin. Tarton yliopiston historiallinen museo esittelee perinteikkään yliopiston historiaa vuodesta 1632 lähtien nykypäivään saakka. Yliopiston taidemuseo puolestaan esittelee antiikin ajan taidetta.

Tarton yliopiston historiallinen museo on auki tiistaista sunnuntaihin klo 10–18 syyskuun loppuun saakka. Lisätietoa museosta saat täältä . Tarton yliopiston taidemuseo on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–18 syyskuun loppuun saakka. Voit lukea lisää museosta täältä .

Lisäksi Tarton lähistöllä Ülenurmen kartanon alueella on mahdollista tutustua maaseudun kehitykseen Viron maatalousmuseossa. Viron maatalousmuseo on auki torstaisin klo 11–19 sekä tiistaista keskiviikkoon ja perjantaista sunnuntaihin klo 10–18. Museo on suljettu maanantaisin. Lisätietoa museosta löydät täältä .

Lisää syysvinkkejä Viroon voit katsoa osoitteesta http://www.visitestonia.com/fi/koe-elamyksia-naapurissa .

Voit myös voittaa matkan Tallinnaan, Tarttoon tai Pärnuun Radio Suomipopin kilpailussa osallistumalla arvontaan 30.9.2014 mennessä osoitteessa http://kampanjat.radiosuomipop.fi/visitestonia .

Katso myös nämä:

Toompean linna, Tallinna, Viro. Kuva: Visit Estonia.Viron linnat: Toompean linna esittäytyy