Modernisoituun suomalaiseen perinneruokaan erikoistunut Finnjävel Sali tarjoaa pitkän eristys- ja rajoitusajan päättyessä ravintolaelämyksen kaikille aisteille.

Finnjävel Aistit -viikolla tarjotaan herkkuja kaikille aisteille
Finnjävel Aistit -viikolla tarjotaan herkkuja kaikille aisteille

Maaliskuun puolivälissä viikon ajan tarjottava Finnjävel Aistit -illallinen kutkuttelee maku-, kuulo- ja näköaisteja elämyksessä, jonka toteutuksesta vastaavat Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüdersin lisäksi Helsingin Taidehalli, luontokuvaaja Riku Karjalainen ja audiovisuaaliseen suunnitteluun erikoistunut Jukka Lusua.

Finnjävel Aistit alkaa kierroksella Helsingin Taidehallin kevään Epävarmat tilat -näyttelyssä. Elämyksellinen kokemus jatkuu ravintolasalissa ruoka-, valokuva- ja äänitaiteen keinoin. Finnjävel Salin rakentama makuaistia stimuloiva menu vie nauttijansa talviselle kalaretkelle, Lapin erämaihin ja lapsuuden pulkkamäkeen.

Menu kaikille aisteille Finnjävelissä 14.-19.3.2022

Menusta vastaa keittiömestari Mikael von Lüders keittiötiimeineen. Luvassa on puhtaita, makuaistia hiveleviä suomalaisia makuja.

Huikopala

***

Talvi verkoilla

***

Linnunlento

***

Lapin taikaa

***

Pulkkamäki

***
Lämmikettä ja makeaa

Aistit-illallisen hinta on 114 €/hlö sisältäen alkoholittoman alkumaljan, Aistit-illallismenun taidekokemuksineen sekä vierailun Taidehallin Epävarmat tilat -näyttelyssä.

Tutustu ja varaa pöytä

 

Epävarmat tilat, Helsingin Taidehalli

Epävarmat tilat esittää kuvataiteen keinoin kysymyksiä tilasta ja tilallisuudesta sekä kuvastaa luomisen sisimmän olemuksen epävarmuutta. Näyttely on esillä Helsingin Taidehallissa 12.3.–24.4.2022.

Näyttelyn liikkeelle laittaneet kolme taiteilijaa, Thomas Nyqvist, Jorma Puranen ja Lauri Astala, tunnetaan parhaiten maalauksista, valokuvista ja videotaiteesta. Heini Aho, Marja Kanervo ja Shoji Kato työskentelevät kuvanveiston äärellä, ja teokset ovat luonteeltaan ympäristölähtöisiä ja niissä sekoittuvat myös muut taidemuodot. Lisäksi näyttelyssä nähdään teoksia Signe Branderilta (1869–1942) ja Elias Martinilta (1739–1818).

Kuraattori ja Helsingin Kohta -taidehallin toiminnanjohtaja Anders Kreuger on toiminut osana näyttelytyöryhmää ja auttanut taiteilijoita näyttelyn suunnittelussa ja esillepanossa.

Finnjävel

Finnjävel tarjoaa suomalaiset luonnonantimet ja perinnereseptit modernisoituina makuelämyksinä. Uusilla keittämisen tavoilla pyritään pääsemään mahdollisimman puhtaasti vanhan maailman makuihin. Finnjävelin keittiömestarit ovat keränneet reseptiikkaa yli sadan vuoden takaa eri puolilta Suomea. Aitoja raaka-aineita hankitaan valituilta, kotimaisilta tuottajilta sekä sienet, marjat, riista ja kala suoraan suomalaisista metsistä ja järvistä.

Finnjävelissä on kaksi puolta: mutkaton Sali tarjoaa suomalaisista ikisuosikeista jalostettuja annoksia läskisoosista karjalanpiirakkaan ja Michelin-tähdellä palkitussa Salongissa taas nautitaan huippukokkien tulkintoja suomalaisesta sielunmaisemasta. Salongin uniikki sisustus, astiat ja esineet ovat tunnettujen muotoilija- ja arkkitehtisisarusten Kivi ja Tuuli Sotamaan käsialaa.

Finnjävel syntyi kahden huippukokin ja ravintoloitsijan Tommi Tuomisen ja Henri Alenin ideasta vuonna 2016. Sen piti olla Tuomisen ja Alenin kahden vuoden projekti, mutta suurta huomiota ja suosiota nauttinut ravintola avattiin uudelleen Taidehallin kupeessa reilun puolen vuoden tauon jälkeen.

Finnjävel Salonki sai vuonna 2021 Michelin-tähden. Se on ainoa Michelin-tähdellä palkittu suomalaiseen ruokaan erikoistunut ravintola sekä ainoa suomalainen ja ensimmäinen Pohjoismainen ravintola, joka on saanut Michelin-tunnustuksen myös parhaasta palvelusta. Lisäksi konseptin takana oleva Tommi Tuominen on ainoa kahta tähtiravintolaa Suomessa luotsaava keittiömestari. Tuomisen perustama Demo nousi Guide Michelin -oppaaseen jo vuonna 2007 ja on siten pitänyt tähtensä pidempään kuin mikään muu ravintola Suomessa.

Aistit-konsepti

Tapahtumien ja audiovisuaalisen suunnittelun ammattilainen Jukka Lusua loi Aistit-konseptin, jossa kaikilla aisteilla koettavassa illallisessa kuvin ja äänin kerrottu tarina yhdistyy ruuan tuoksu- ja makumuistoihin luoden osallistujille kollektiivisen kokemuksen. Nyt Finnjävelissä koettavassa Aistit-illallisessa makuelämysten lisäksi keskiössä on vahvasti suomalainen luonto sekä tilallinen taide.