kartta hkiRiesling on hedelmäinen ja raikas kuin kevät itse. 13.5.-26.5. Helsingin ravintoloissa hurmataankin huulia ja hemmotellaan makuhermoja aromaattisilla riesling-nautinnoilla, kun Saksan Viinitiedotuksen organisoima Riesling – Kevättä rinnassa -kampanja valloittaa kaupungin.

Parin viikon ajan muutamissa Helsingin viineistä erityisen viehättyneissä ravintoloissa on mahdollista maistella mitä erilaisimpia saksalaisia riesling-viinejä. Rieslingit ovat yllättävän moniulotteisia ja niitä on monenlaisia ehkä tutummista hapokkaista ja kuivista aina täyteläisen makeisiin, jälkiruokaviineiksi sopiviin juomiin. Viineistä voi lähteä villiintymään joko sellaisenaan tai erilaisiin menuihin yhdistettyinä. Kukin ravintola tarjoaa viinejä omaan tyyliinsä sopivasti paitsi sellaisenaan, myös pienoisessa tasting-muodossa sekä ateriakokonaisuuteen yhdistettynä.

Kolmatta kertaa järjestettävät riesling-teemaviikot ovat käynnissä samanaikaisesti sekä Helsingissä, Tampereella että Turussa. Tampere ja Turku ovat mukana ensimmäistä kertaa. Helsingissä tapahtumaan osallistuvat Carelia, Ravintola Palace, Zinnkeller, Pure Bistro, Grotesk WineBar, Juuri, Latva, Aito, Ask ja Meche. Karttaan merkittyä viinitietä seurailemalla voi käydä maistelemassa vaikka kaikkien ravintoloiden makunautintotarjonnan läpi.

Tampereen ravintoloista mukana ovat Ravintola C, Gastropub Tuulensuu, Hella&Huone, Tiiliholvi, Henriks, Champagne bar Santé sekä Masuuni. Turun seudulla puolestaan viiniravintola Viinille, ravintolat Smör, E.Ekblom, Pinella ja Naantalin Le Soleil.

Lisätietoa: http://www.saksanviinitiedotus.fi/portal/

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Kuva: Riesling-teemaviikko (facebook)