Pannee ja Timo Jokisen Winebridge avataan remonttitohinoiden tauottua Aamulehden vanhan painotalon tiloihin osoitteeseen Hallituskatu 14-16. Vuonna 1906 valmistuneen rakennuksen korkeat huoneet tarjoavat komeat puitteet viinibistrolle. Tilaan on tulossa mm. pari viinivinttiä.

Päivitetty 22.5.2018

Hallituskadulle Aamulehden vanhaan painotaloon avataan kesällä Winebridge-viinibistro. Ravintoloitsijatiiminä toimii viiniasiantuntija Timo Jokinen kokkivaimonsa Panneen kanssa. Sekä saliin että keittiöön metsästetään idearikkaita ja ennakkoluulottomia osaajia.

Ilta-aikaan avoinna olevassa Winebridgessa kaiken keskiössä on viini. Ruoka täydentää ja säestää sen makuja, luodaan sopimaan juoman muotoihin. Luvassa on ihan kirjaimellisesti makuja ympäri maailmaa niin laseissa kuin lautasillakin.

– Meidän tärkein teemamme on viini. Jos viikon viini on malbec, tarjoamme argentiinalaista ruokaa. Jos seuraavalla viikolla viini on primitivo, kokataan keittiössä sisilialaista, kuvailee Timo Jokinen.

Niin viinitarjonta kuin sen myötä maisteltavatkin tulevat elämään taajaan tahtiin. Mielenkiintoisia viinejä virtaa monista kanavista, myös omatuontina. Viinimiehen lempimiä pienen tuotannon viinitilojen viinejä kun ei tukuista saa. Koska Jokisella on valtaisan laaja viiniverkosto ja kontakteja kirjaimellisesti ympäri maailmaa, tulee viinibistrossa vierailemaan taajaan myös viinintekijöitä jaloista juomistaan kertomassa.

Jokisten Winebridgen ovi aukeaa jo toukokuussa.

Vaikka yli 30 vuotta viinialalla työskennelleellä Jokisella on huikea ammattitaito ja osaaminen viinin saralla, hän ei aio muutenkaan itse olla bistrossa alati äänessä, vaan haluaa antaa nuorille taitureille tilaisuuden loistaa.

– Emme hae vanhoja konkareita vaan nuoria, idearikkaita tyyppejä niin saliin kuin keittiön puolellekin. Saa ehdottaa uutta ja kreisiä! Haluan tukea, opettaa ja auttaa ja nuoria kehittymään, Jokinen summaa.

Viinityön viemänä runsaasti matkustanut Jokinen oli aikaisemmin jyrkästi ravintolasuunnitelmia vastaan.

– Timo sanoi ennen, että ero tulee, jos ravintola tulee. Mutta nyt hän haluaa itse perustaa sen, palkittu catering-yrittäjä Pannee veistelee iloisesti hymyillen.

Vaati sopivan elämäntilanteen ja ravintolatilan kohdalle osumisen, että miehen mieli muuttui.

– Matkamittarini on täynnä. Olen reissannut viimeisen 5:n vuoden aikana suurin piirtein 150 päivää ja 200 lentoa per jokainen vuosi. Nyt on tämän aika, Jokinen tuumaa uudesta innostuneena.

Maailmalla kosolti makumatkailleet Jokiset ovatkin napsineet reissuiltaan ne aidoimmat ja parhaat viinibistropalat Tampereelle tuotaviksi.

Winebridge
Hallituskatu 14-16

Lue myös: Tampere Wine Fest -viinitapahtuma valloittaa Olympia-salin ja koko kaupungin – Tastingeja, luentoja, viinintekijäillallisia 27.-28.4.2018

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy