Tampere-talon ravintola Tuhton menu uudistui satokauden tunnelmissa elokuun lopussa. Kestosuosikki lohikeiton lisäksi lautasille loihditaan uusia kalaisia, lihaisia, vegaanisia ja myös hunajaisia makuja.

Alkupaloissa vesi herahtaa kielelle syksyisestä routapaistista tai pehmeästä rapukeitosta. Pääruokana herkutellaan täytettyä porsaankylkeä savuluukastikeella tai vaikkapa kalaisaa annosta haeusta ja ahvenesta.

Tutustu ravintolan uuteen menuun osoitteessa: ravintolatuhto.fi

Kaikki liha Tuhtoon tulee Suomesta ja kala tällä hetkellä Selkämereltä. Niissä vesissä uinut hauki ja ahven löytyvät samalta lautaselta.

– Teki mieli nostaa esille kaloja, joita liki jokainen suomalainen on saanut itsekin kalastettua. Esimerkiksi hauen tuntuu saavan, kun vaan jaksaa heitellä virveliä puoli tuntia. Hauesta tehdään annokseeen mureke, jonka seuraksi paistetaan ahvenfileetä, kertoo Tuhton keittiömestari Kalle Laakso.

Tuhton lohikeitosta on tullut niin suosittu, ettei sitä uskalla enää jättää pois listalta.

Juustot tekevät paluun jälkiruoan ominaisuudessa. Juustolautasen herkut saavat kaverikseen todellisia lähiruoka-antimia suoraan kattopuutarhan korkeuksista.

– Kattopuutarhasta hyödynnetään paljonkin raaka-aineita sekä meillä että päätalolla. Listalla on upeita uusia ruokia, muun muassa juuri jälkiruoka-annoksemme juustot, joita täydentävät kattopuutarhamme marjoista tehty hillo ja mehiläistemme hunajakenno, kertoo vuoropäällikkö Essi Piira Tuhtosta.

Lisäksi katolla kasvaneita yrttejä, vihanneksia ja salaatteja käytetään sekä lounaalla, brunssilla että listan annoksissa.

Vegaanejakaan ei ole unohdettu, vaan listalta löytyy ruokaisan maukkaat ja täysin vegaaniset vaihtoehdot jokaiselle ruokalajille.

Kuvat: Toni Honko, Kohokohdat.fi, Tuhto, Kuva mehiläishoitajasta: Jenni Ruotsalo