Platessa tarjotaan lauantaina 5.10. ainutlaatuinen samppanjainen viinintekijäillallinen. Laseissa maistuvat Barbier Louvet’n huikeat kuplivat juomat ja lautasilla keittiötiimin makukuviot, jotka on luotu illallisen samppanjoihin sointuviksi.

Perheomisteisen Barbier Louvet’n historia kantaa aina vuoteen 1835 asti. Nykyään yhdessä veljensä kanssa viinitaloa vetävä Céline Barbier Poulain saapuu Ranskan Champagnesta Platen vieraaksi. Yhdessä nautitaan sekä hänen esittelemiään samppanjoita että viiden ruokalajin menu.

– Menemme tässä aivan täysin samppanja edellä. Annoksista löytyy syksyisiä raaka-aineita, kuten erilaisia marjoja ja sieniä, sekä esimerkiksi vasikanposkea ja -kieltä, keittiömestari Mikko Humppi kuvailee.

Humpin tiimeineen on tulevasta samppanjaillallisesta täpinöissään, sillä heillä on paitsi tilaisuus päästä näyttämään fine dining -tyyliset kyntensä, myös tehdä jotain vähän erilaista kuin yleensä.

– Tässä päästään vähän kikkailemaan ja näyttämäään omaa osaamista. On erilaisia tekstuureita ja ehkäpä pieni askel molekyyligastronomiankin suuntaan, Humppi vinkkaa.

Iltaan on valmistauduttu jo loppukesästä saakka. Osin jopa tiimin itsensä keräämin satokauden antimin.

– Olen poiminut äitini pihalta punaisia viinimarjoja, kuivannut ne ja tehnyt niistä tomua. Olemme myös säilöneet karviaisia ja uuttaneet viininlehdistä öljyä.

Viinintekijäillallinen 5.10. alkaen klo 18.30. Illallinen viineineen 110,00€/hlö. Paikkoja on rajoitetusti. Pöytävaraukset sähköpostitse asiointi@plate.fi tai soittamalla ravintolan numeroon 010 583 8952.

BARBIER LOUVET -menu

Graavattua lohta ja punaherukkaa.

Tattia, timjamia ja ketunleipää.

Fasaania ja tryffeliä.

Vasikkaa, sipulia ja tyrniä.

Omenaa ja karviaista.

 

Ravintola Plate, Hämeenkatu 7, 2. krs.