Ahlman vastaanotti 2019 Luomu SM-kilpailun onnistumalla nostamaan luomun käyttöä enemmän kuin mikään kilpailijansa. Ahlman opiston luomun käyttö lisääntyi 23 % ja sen käytön osuus ruokatarjonnasta on nyt 35%. Ahlman palkittiin Luomu Elintarvikepäivässä Finlandia-talolla lokakuussa.

Ahlmanilla Tampereella ruoka valmistetaan alusta saakka itse pääosin sesonginmukaisista lähi- ja luomuraaka-aineista. Ruokapalveluiden laatulupaukseen sisältyy lähellä olevan pientuotannon tukeminen ja laadukkaiden sekä tuoreiden kotimaisten raaka-aineiden arvostaminen. Luomu tukee Ahlmanin laatulupausta ja arvomaailmaa, tuo siihen lisäarvoa ja lisää henkilökunnan ammattiylpeyttä ruoanvalmistuksessa sekä tarjoilussa.

– Tärkeää on yhdistää kotimaisuus, lähiruoka ja luomu. Raaka-aineita ei ole aina saatavilla kotimaisena, esimerkiksi kahvi. Pyrimme korvaamaan ulkomaisen tuotteen luomuvaihtoehdolla. Tämä näkyy esimerkiksi kahvipöydässä: Tarjolla on luomukahvia, luomuteetä, luomupalasokeria ja laktoositonta luomumaitoa. Meille tärkeää on huomioida, että valikoidut luomutuotteet täydentävät toisiaan, kertoo Ravintola Annan ravintolapäällikkö Leena Pekkanen.

Ahlmanilla luomutuotteiden käytöllä halutaan vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin sekä hiilijalanjäljen pienentämiseen. Luomu valitaan puhtaan ja hyvän maun, terveellisyyden ja turvallisuuden vuoksi. Luomuvalinnoilla halutaan myös edistää ja tukea maaseudun elinkeinotoimintaa. Ahlman toteuttaa ja tekee yhteistyössä hankkeita, joiden avulla edistetään ja kehitetään alueen ruokatuotantoa ja elinkeinoa. Ahlmanin koulun Säätiöllä on Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatti. Sertifikaatin myöntämisen yhtenä kriteerinä on kestävän kehityksen sisällyttäminen johtamiseen, opetukseen ja toimintakulttuuriin. Oppilaitoksen ravintoloiden kuuluminen Portaat luomuun -ohjelmaan on vahvistanut sertifikaatin myöntämistä.

Ahlmanin ruokapalveluiden laatulupaukseen sisältyy lähellä olevan pientuotannon tukeminen ja laadukkaiden sekä tuoreiden kotimaisten raaka-aineiden arvostaminen. Luomu tukee Ahlmanin laatulupausta ja arvomaailmaa, tuo siihen lisäarvoa ja lisää henkilökunnan ammattiylpeyttä ruoanvalmistuksessa ja tarjoilussa.