Tiiliholvi sytyttää liekit tanssimaan punatiilistä kattoa kurkotellen, kun Liekitysviikot erikoismenuineen alkavat. Kaikki menun annokset saavat tavalla tai toisella liekehtivän aromin. Lisäksi loimuaminen likimain jokaisen annoksen kohdalla tapahtuu näyttävästi salin puolella aivan ruokailijoiden pöytien äärellä.
Tiiliholvissa liekitetään aina, mutta pian pistetään loimuten ihan poikkeuksellisen paljon. Ravintolapäällikkö Sami Mäyrä onkin aivan liekeissä päästessään palvelemaan asiakkaita Liekitysviikoilla.
– Liekitysviikot ovat Tiiliholvissa traditio, jolla kunnioitetaan salihenkilökunnan ammattiosaamista ja halutaan tuoda tietyllä tapaa menneen maailman luksusta asiakkaille. Liekitetyt annoksethan ovat perinteisesti olleet niin sanottua herrasväen herkkua.
– Punatiiliset kaariholvit ja leiskuvat liekit luovat muutenkin aivan omaa tunnelmaansa ja elämyksiä asiakkaille. Tämä on ravintolan vastine takkatulelle ja karhuntaljalle, Mäyrä kuvailee pilke silmäkulmassaan.
Alkuruokana tarjottava turskaa sekä sahramia sisältävä annos viimeistellään pöydässä kaadettavalla liekehtivällä Pernod’lla. Pääruokavaihtoehtoja on kaksi, joista toinen on perinteiseen tapaan pöydän vieressä konjakilla liekitettävä Tiiliholvin pippuripihvi. Toinen pääruoista on kasvispainotteinen yllätys, jossa liekkien lämpö löytyy annoksen sisältä asiakkaan makuhermoja hellien. Jälkiruoka taas on omenan ja calvadoksen kuuma rakkaustarina.
Liekitysviikkojen aikana myös Tiiliholvin à la carte on normaalisti saaatavilla. Liekitysmenu korvaa kuitenkin yllätysmenun viikkojen aikana.
Kolmen ruokalajin Liekitysmenun hinta:
Pääruokana liha 56€, pääruokana kasvis 50€
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy