Plevna Pastori Bergrothin Lammas

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Plevnan 20-vuotisjuhlavuoden huhtikuun klassikkoannos on Pastori Berghrothin Lammas ja klassikko-olut vehnäinen Amarillo Weizen. Lammasta saatavilla jo, olutta odotellaan vielä hieman.

Pääsiäinen on tuloillaan ja mikäpä siihen aikaan paremmin sopisi kuin päkätin popsiminen! Plevnan klassikkoannoksista huhtikuulle onkin valittu Pastori Berghrothin Lammas, jossa on kunnon kimpaleet valkosipulissa marinoitua mehevää lampaan ulkofileetä valkosipulivoilla, valkosipuli-kermaperunaa, minttuhyytelöä ja juureksia.

– Annos tuli listalle vuonna 1997. Nimensä se sai Finlaysonin tehtaan saarnaajien, Berghrothin pastoriveljeksien mukaan. Annos on mielestäni loistava tähän vuodenaikaan. Sen kaveriksi sopii vaikkapa Stout, Tumma tai Biopukki, ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakala kertoo.

Kuukauden klassikko-olut, amerikkalaisella Amarillo-humalalla kuivahumaloitu Amarillo Weizen, saa panimomestari Sam Viitaniemen intoutumaan.

– Siitähän se kesä alkaa, kun Amarillo Weizen tulee! Se on tavallista vehnäolutta raikkaampi, sitrusmainen, oikea terassijuoma, Sam Viitaniemi kuvailee.

Olutta keiteltiin pari kolme vuotta sitten ensimmäisen kerran iso erä Elannon ravintoloille. Se oli niin suuri suksee, että sitä menee nytkin ympäri Suomea kymmeneen eri ravintolaan. Vehnäolut on pääsääntöisesti parhaimmillaan kalan ja kanan kanssa, mutta omia makunystyjään kannattaa kuunnella tässäkin asiassa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Lue myös:

OlutHuoneiden alkuvuoden 2014 pienpanimo-olut: Biopukki 6,0 %