Taas on aika kohottaa tuopit ja nauttia hilpeästä olutjuhlameiningistä!  Panimoravintola Plevnan Oktoberfest-juhlan rytmipuolesta vastaa riehakas Tallin Brass sekä Lavesaari Trio. Tunnelmaa nostattavat myös ne Plevnan lukuisat maltaiset – panimomestari Sam Viitaniemen Festbier-olut luonnollisesti suosituimpana. Siihen on tänä syksynä lisätty ripaus märzenin makua.

TOIMITUKSEN VINKKI! Suosittelemme varaamaan paikat ennakkoon! Onneksi Plevnassa on jokaiselle istumapaikat ja runsaasti looseja myös pienemmille seurueille.

Kerää ystävät kokoon ja nosta tuopit ilmaan! Plevnassa Oktoberfest järjestetään aidossa olutjuhlatunnelmassa jo 27:nnen kerran!

Plevnan hulppeissa olutkarkeloissa teemaan sopivia makuja löytyy niin tuopeista kuin lautasiltakin. Ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakala paljastaa muutaman kysytyimmän annoksen, joista moni on tuttu Münchenistäkin.

– Suuria suosikkeja ovat meilläkin porsaanpotka ja saksalaisissakin oluthalleissa se myydyin annos, eli puolikas broileri. Oktoberfestin kunniaksi keittiömme ideoi joka syksy myös uuden possuannoksen. Tällä kertaa uusi possuannos on Güntherin karjua kolmella tapaa. Siinä lautaselta löytyy pariloitua porsaan sisäfileetä, porsaan kylkirullaa ja bratwurstia tumman olutkastikkeen, grillitomaatin ja perunasalaatin kera.

Vuoden 2021 Oktoberfestien ruokalista on todella laaja ja se tarjoaa vaihtoehtoja myös vegaaneille. Katso annoslistaus kokonaisuudessaan tästä.

Teeman mukaan pukeutuneet palkitaan!

Plevna on klassikkoravintola, jonne moni kanta-asiakas suuntaa syömään aina suosikkiannoksiaan. Oktoberfestin aikaan ravintola kuitenkin haluaa rohkaista vieraitaan heittäytymään täysillä juhlatunnelmaan ja tilaamaan keittiön varta vasten suuren olutjuhlan teemaan luomia annoksia.

Ja saattaapa uhkeasta Oktoberfest-annosvalikoimasta jokunen annos päätyä suosion myötä vallan vakivalikoimaankin. Klassikkoannoksiakin Oktoberfestin aikana tarjolla on, mutta vastaavasti vähän supistetummin.

Oktoberfest on luonnollisesti Plevnassa erittäin suosittu ja väkirikas juhla, johon vieraat myös mielellään pukeutuvat teemaan sopivasti. Joka vuosi juhlatohinoissa heilahteleekin monta mekkoa ja keikuu useat nahkahousut enemmän. Houkutteena kunnon kostyymin hankkimiseen toiminee osaltaan myös se, että ravintola muistaa pukeutumiseen panostaneita hyvin maukkaalla tavalla.

Vaikka Saksassa Oktoberfestit on peruttu tänä vuonna jo toista kertaa putkeen, Tampereella juhlimisen perinne on pystytty kuin ihmeen kaupalla pitämään katkeamattomana. Viime vuonna tässä lapsiystävällisessä ravintolassa palkittiin lapsiperheen kahden pojan pukeutuminen.

Weizen Bock on aivan huikeassa vedossa. Se on lempeä, kuin kultaa joisi. Siitä tulee hyvälle mielelle ja alkaa tanssittaa! – Sam Viitaniemi

Panimomestari Viitaniemen vatsaan uppoaa kuulemma erityisen hyvin myös suolainen Pretzel-rinkeli.

 

Menoltaan riehakas kuvan Tallin Brass on Plevnan Oktoberfestien jokavuotinen kunniavieras. Kuva: Tallin Brass

Olutjuhlahumuun kuuluu tietenkin myös musiikki ja tänä vuonna Oktoberfestien musiikkimeiningistä vastaa tutun riehakkaan puhallinorkesteri Tallin Brassin lisäksi koplan sisarryhmä Lavessaare Trio, joka mahtuu paremmin esiintymään Oluthuoneella.

Tuttuun tapaan myös Åfeltin panimohevoset kopsuttelevat pitkin kaupungin katuja Oktoberfestin kunniaksi. Kuva: Mika Åfelt

PLEVNASSA

Tallin Brass soittaa torvet tanassa:

pe 17.9. ja la 18.9. , pe 24.9. ja la 25.9. sekä ma 27.9. – la 2.10.

Panimohevoset vierailevat Tampereella:

 pe 17.9. ja la 18.9. , pe 24.9. ja la 25.9. sekä pe 1.10. ja la 2.10.

OLUTHUONEELLA

Oluthuoneella musisoi Lavassaare Trio:

pe 24.9. ja la 25.9.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy
Hevoskuva: Mika Åfelt
Tallin Brass -kuva: Tallin Brass

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY