Taas on aika nostaa tuopit tanaan ja nauttia hilpeästä olutjuhlameiningistä!  Panimoravintola Plevnan Oktoberfest-juhlan rytmipuolesta vastaa riehakas Tallin Brass sekä Lavesaari Trio. Tunnelmaa nostattavat myös ne Plevnan lukuisat maltaiset – Oktoberfest-olut luonnollisesti ihan kärkipäässä.

TOIMITUKSEN VINKKI! Tänä vuonna on entistä tärkeämpää varata paikat ennakkoon ja juhlia vastuullisesti! Onneksi Plevnassa on jokaiselle istumapaikat ja runsaasti looseja pienseurueille.

Kerää ystävät kokoon ja nosta tuopit ilmaan! Plevnassa Oktoberfest järjestetään aidossa olutjuhlatunnelmassa jo 26:nnen kerran!

Oikeaa Oktoberfest-olutta on jälleen luvassa Plevnan hulppeissa olutkarkeloissa, mutta teemaan sopivia makuja löytyy myös lautasilta.

Oktoberfest-menu on syrjäyttänyt jo tuttuun tapaan osan talon klassikkoannoksista erillisillä fest-nimikoiduilla alku-, pää- ja jälkiruoilla.

Tutustumme annoksiin myöhemmin lisää, mutta nimistä päätellen tutut oktoberjuhlijat ovat jälleen saaneet mieltymyksiensä mukaisia annoksia.

Pääruokapuolella asiakkaiden makuhermot viime vuonna totaalihurmannut Günterin Emakko on saanut uuden possuisen seuraajan, joten tänäkin vuonna miehellä on oma nimikkoannoksensa. Kalaruokien ystävä Ingrid taas on saanut nimikkosyötäväisekseen Ingridin siika -annoksen.

Makeaksi loppuhuipennukseksi sopii vaikkapa jälkiruoista ihastuneen Huldan sadonkorjuuherkku, jossa kermavanukasta on terästetty rommi-kirsikkakompotin ja rapean marengin kera.

Teeman mukaan pukeutuneet palkitaan!

Weizen Bock on aivan huikeassa vedossa. Se on lempeä, kuin kultaa joisi. Siitä tulee hyvälle mielelle ja alkaa tanssittaa! – Sam Viitaniemi

Plevnan keittiöpäällikkö Jaakko Rautio on intoutunut luomaan Oktoberfest-listalle entistä enemmän annoksia. Plevnan peruslistan klassikkoannoksiakin on olutjuhlistuksien aikaan saatavilla, mutta hiukan supistetummin.

Panimomestari Viitaniemen vatsaan uppoaa kuulemma erityisen hyvin myös suolainen Pretzel-rinkeli.

Plevna on klassikkoravintola, jonne moni kanta-asiakas suuntaa syömään aina suosikkiannoksiaan. Oktoberfestin aikaan ravintola kuitenkin haluaa rohkaista vieraitaan heittäytymään täysillä juhlatunnelmaan ja tilaamaan keittiön varta vasten suuren olutjuhlan teemaan luomia annoksia. Ja saattaapa uhkeasta Oktoberfest-annosvalikoimasta jokunen annos päätyä suosion myötä vallan vakivalikoimaankin. Klassikkoannoksiakin Oktoberfestin aikana tarjolla on, mutta vastaavasti vähän supistetummin, ettei keittiö ruuhkautuisi ja annosten pöytiin kiitäminen hidastuisi liikaa.

Oktoberfest on luonnollisesti Plevnassa erittäin suosittu ja väkirikas juhla, johon vieraat myös mielellään pukeutuvat teemaan sopivasti. Joka vuosi juhlatohinoissa heilahteleekin monta mekkoa ja keikuu useat nahkahousut enemmän. Houkutteena kunnon kostyymin hankkimiseen toiminee osaltaan myös se, että ravintola muistaa pukeutujia hyvin maukkaalla tavalla.

Menoltaan riehakas kuvan Tallin Brass on Plevnan Oktoberfestien jokavuotinen kunniavieras. Kuva: Tallin Brass

Olutjuhlahumuun kuuluu tietenkin myös musiikki ja tänä vuonna Oktoberfestien musiikkimeiningistä vastaa tutun riehakkaan puhallinorkesteri Tallin Brassin lisäksi koplan sisarryhmä Lavessaare Trio, joka mahtuu paremmin esiintymään Oluthuoneella.

Tuttuun tapaan myös Åfeltin panimohevoset kopsuttelevat pitkin kaupungin katuja Oktoberfestin kunniaksi. Kuva: Mika Åfelt

PLEVNASSA

Tallin Brass soittaa torvet tanassa:

pe 18.9. ja la 19.9.
pe 25.9. ja la 26.9.
ma 28.9.—la 4.10.

Soittoajat:
pe – la 20-23
ma 19 – 21
ti – to 19-22

Panimohevoset vierailevat Tampereella:

pe 18. 9. ja la 19.9.
pe 25.9. ja la 26.9.

OLUTHUONEELLA

Oluthuoneella musisoi Lavassaare Trio:

pe 25.9. ja la 26.9.
Soittoajat: pe – la 21-24

Currywurstia tarjolla Oluthuoneen
terassilla pe 25.9.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy
Hevoskuva: Mika Åfelt
Tallin Brass -kuva: Tallin Brass

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY