Taas on aika nostaa tuopit tanaan ja nauttia hilpeästä olutjuhlameiningistä! Tänä vuonna Panimoravintola Plevnan Oktoberfest on ruokarikkaampi kuin koskaan, sillä keittiö on intoutunut luomaan entistä enemmän teemaan sopivia annoksia. Juhlan rytmipuolesta taas vastaa riehakas Tallin Brass sekä uutuutena Huojuva Komppi, letkeä tamperelainen jazz-kokoonpano. Tunnelmaa nostattavat myös ne Plevnan lukuisat maltaiset – Oktoberfest-olut luonnollisesti ihan kärkipäässä.

Kerää ystävät kokoon ja nosta tuopit ilmaan! Plevnassa Oktoberfest järjestetään aidossa olutjuhlatunnelmassa jo 25:nnen kerran!

Oikeaa Oktoberfest-olutta on jälleen luvassa Plevnan hulppeissa olutkarkeloissa, mutta teemaan sopivia makuja löytyy myös lautasilta. Ravintolan tiimi on käynyt porukalla Saksassa ammentamassa ideoita ja inspiraatiota ruokapuolellekin jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan. Franziskan välipala on yksi ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakalan suosikkiannoksista mittavalla Oktoberfest-listalla, joka venyy flammkuchenista valkosipulipihviin, voissa paistettuun kuhaan ja struudeliin saakka.

– Viime Saksan-reissullamme maistoimme annosta, jossa oli röstiperunan päällä ranskankermaa ja kylmäsavulohta. Se oli todella hyvä ja halusimme sellaisen ehdottomasti tälle Oktoberfest-listalle, Tähtinen-Hakala kuvailee.

Weizen Bock on aivan huikeassa vedossa. Se on lempeä, kuin kultaa joisi. Siitä tulee hyvälle mielelle ja alkaa tanssittaa! – Sam Viitaniemi

Plevnan keittiöpäällikkö Jaakko Rautio on intoutunut luomaan Oktoberfest-listalle entistä enemmän annoksia. Plevnan peruslistan klassikkoannoksiakin on olutjuhlistuksien aikaan saatavilla, mutta hiukan supistetummin.

Pääruoka-annoksista taas makuhermot totaalihurmasi Günterin Emakko, 200-grammainen emakon sisäfileepihvi tummalla olutkastikkeella, pariloidulla tomaatilla ja röstiperunalla. Myös Ingridin kuha ja Wolfgangin vegeburgeri ovat ravintoloitsijan suosikkisyötäviä.

Makeaksi loppuhuipennukseksi sopii vaikkapa Rudolfin omenastruudeli.

Panimomestari Viitaniemen vatsaan uppoaa kuulemma erityisen hyvin myös suolainen Pretzel-rinkeli.

Plevna on klassikkoravintola, jonne moni kanta-asiakas suuntaa syömään aina suosikkiannoksiaan. Oktoberfestin aikaan ravintola kuitenkin haluaa rohkaista vieraitaan heittäytymään täysillä juhlatunnelmaan ja tilaamaan keittiön varta vasten suuren olutjuhlan teemaan luomia annoksia. Ja saattaapa uhkeasta Oktoberfest-annosvalikoimasta jokunen annos päätyä suosion myötä vallan vakivalikoimaankin. Klassikkoannoksiakin Oktoberfestin aikana tarjolla on, mutta vastaavasti vähän supistetummin, ettei keittiö ruuhkautuisi ja annosten pöytiin kiitäminen hidastuisi liikaa.

Oktoberfest on luonnollisesti Plevnassa erittäin suosittu ja väkirikas juhla, johon vieraat myös mielellään pukeutuvat teemaan sopivasti. Joka vuosi juhlatohinoissa heilahteleekin monta mekkoa ja keikuu useat nahkahousut enemmän. Houkutteena kunnon kostyymin hankkimiseen toiminee osaltaan myös se, että ravintola muistaa pukeutujia hyvin maukkaalla tavalla.

Menoltaan riehakas kuvan Tallin Brass on Plevnan Oktoberfestien jokavuotinen kunniavieras. Tänä vuonna mukana olutjuhlamenossa on myös tamperelainen Huojuva Komppi, rahvaanomaista jazzia ja aikuisviihdettä akustisella kokoonpanolla. Kuva: Tallin Brass

Olutjuhlahumuun kuuluu tietenkin myös musiikki ja tänä vuonna Oktoberfestien musiikkimeiningistä vastaa tutun riehakkaan puhallinorkesteri Tallin Brassin ohella Huojuva Komppi, letkeä tamperelainen jazz-kokoonpano.

– Se on sellaista tänne meille sopivaa huumorimielen musiikkia! Ei mitään ryppyotsaista touhua, toteaa panimomestari Sam Viitaniemi.

Tuttuun tapaan myös Åfeltin panimohevoset kopsuttelevat pitkin kaupungin katuja Oktoberfestin kunniaksi. Kuva: Mika Åfelt

Huojuva Komppi

ti 24.9. ja ke 25.9. klo 19.30–21.30. Rahvaanomaista jazzia, aikuisviihdettä akustisella kokoonpanolla.

Tallin Brass soittaa torvet tanassa:

pe 20.9. klo 20-23
la 21.9. klo 20-23
pe 27.9. klo 20-23
la 28.9. klo 20-23
ma 30.9. klo 19-22
ti 1.10. klo 19-22
ke 2.10. klo 19-22
to 3.10. klo 19-22
pe 4.10. klo 20-23
la 5.10. klo 20-23

Panimohevoset vierailevat:

pe 20.9.-la 21.9.
pe 27.9.-la 28.9.
ti 1.10.-ke 2.10.

Oluthuoneella musisoi Lavassaare Trio:

pe 27.9.–la 28.9. klo 21 alkaen

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Hevoskuva: Mika Åfelt
Tallin Brass -kuva: Tallin Brass

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY