Gastropub Tuulensuun perinteikäs Oktoberfest-karkelo jyrää jälleen 7.9.-8.10.2023. Teeman aikana ravintolassa on tarjolla varsin runsaasti asiaan kuuluvia ruokia ja luonnollisesti myös juomia.

Tuulensuun hanoista virtaa tuttuun tapaan aitoja saksalaisia Oktoberfest-oluita, kuten Spaten, Löwenbrau, Paulaner ja Hackerr-Pschorr. Lisäksi paljon muita saksalaisia oluita mm. vehnäolutta.

Ravintoloitsija Sami Lappalainen paljastaa myös oman suosikkinsa:

– Itse olen mieltynyt Spatenin pehmeään maltaisuuteen. Ja tarjolla tietysti kaikkia 1 litran tuopeista.

Tuulensuussa on joka sunnuntaina erillinen Oktoberfest-ruokateema paistetusta possunniskasta perinteiseen Wiener Schnitzeliin ja kokonaisena paistettuun kanaan.

Ravintolasta suositellaan tekemään kyseisiin sunnuntaisessioihin pöytävaraus, sillä ne ovat perinteisesti olleet todella suosittuja. Yksi juhlien kohokohtia on sunnuntaina 8.10., jolloin  Tuulensuussa saa Schweinshaxea. Varsinkin Schweinshaxe-päivään kannattaa tehdä varaus ja ilmoittaa etukäteen haluaako paistetun vai keitetyn sianpotkan. Annoksia on rajoitettu määrä tarjolla.

Schnitzel-viikot TuulensuussaHistorian ensimmäinen aito Oktoberfest järjestettiin Munchenin Theresienwiesessa hevosajojen muodossa 17.10.1810 kruununprinssi Ludvig Baijerilaisen ja Therese von Sachsen-Hildburghausenin häiden kunniaksi.

Oktoberfest kestää aina 16 päivää kattaen kolme viikonloppua ja loppuen lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tästä loppumisajankohdasta (Oktober) juontaa tapahtuman nimikin, vaikka pääosa juhlinnasta tapahtuukin syyskuun puolella.

– Me aloitamme juhlat jo aiemmin pohjoisten säidemme johdosta, valottaa ravintoloitsija Lappalainen.

Ehdoilla Oktoberfest-juhlilla käy vuosittain noin 6 miljoonaa vierailijaa tehden karkelosta näin yhden kirkkaasti maailman suurimmista festivaaleista. Olut on Oktoberfesteilla luonnollisesti siinä säkenöivimmässä valokeilassa, mutta harva ainakaan täällä Suomessa tietää juhlajuoman tarkasta termistöstä.

– Oktoberfestbier-nimellä saavat kutsua oluttaan vain Munchenin kaupungin alueella olevat perinteiset panimot. Augustiner, Hofbrauhaus, Paulaner, Hacker-Pschorr, Spaten ja Franziskaner, joka tosin tekee vain vehnäoluita. Alunperin juhlaolut oli punertavaa märzenia, nykyisin useimmiten vaaleaa bockia tai oktoberfestbieriä, joka on vahvuudeltaan noin 6%. Aito tarjoilukoko on aina 1 litra eli saksalaisittain ein mass, Lappalainen kertoo.

– Jos muut panimot tekevät vastaavia oluita tähän juhlakauteen, heidän pitäisi nimetä tuotteensa toisin, vaikka vain Festbieriksi. Valitettavasti tätä sääntöä rikotaan yhä enemmän, myös täällä Suomessa asti.

SUNNUNTAISIN TARJOLLA ON MYÖS LISTAN ULKOPUOLELTA ERILAISIA RUOKA-ANNOKSIA

Sunnuntai Special annokset:

SU 10.9. Schnitzel Cordon Bleu & Tikkuperunat 23.50€
SU 17.9. Kokonainen paistettu Kana & Valkosipulimajoneesi 14.50€
SU 24.9. Münchner Schnitzel, Saksalainen Kurkkusalaatti & Perunasalaatti 19.50€
SU 1.10. Ankkaa, haudutettua Punakaalia, Perunaknöödeliä ja Olutkastiketta 23.50€
SU 8.10. Schwein Haxe, Hapankaali, Perunamuusi & Piparjuuriraaste 28.50€
SU 15.10. Rinderroulade l. Täytetty Häränlihakääryle Punaviinikastikkeessa, Perunamuusi & Haudutettu Punakaali 23.50€
SU 22.10. Berg Schnitzel, Perunasalaatti & Mummonkurkut 23.50€

Alkuperäinen teksti: Ronja Honko, Muokannut Toni Honko, Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY