Oktoberfestien loppuhuipennuksena Gastropub Tuulensuussa on tänään tarjolla Schweinshaxe eli possunpotka.

Gastropub Tuulensuun perinteikäs Oktoberfest-karkelo jyrää jälleen! Teeman aikana ravintolassa on tarjolla varsin runsaasti asiaan kuuluvia ruokia ja luonnollisesti myös juomia.

Tuulensuussa on joka sunnuntaina erillinen Oktoberfest-ruokateema Weisswurstista perinteiseen Wiener Schnitzeliin ja kokonaisena paistettuun kanaan. Kyseisiin sunnuntaisessioihin kannattaa tehdä pöytävaraus, sillä ne ovat perinteisesti olleet todella suosittuja.

Schnitzel-viikot TuulensuussaHistorian ensimmäinen aito Oktoberfest järjestettiin Munchenin Theresienwiesessa hevosajojen muodossa 17.10.1810 kruununprinssi Ludvig Baijerilaisen ja Therese von Sachsen-Hildburghausenin häiden kunniaksi.

Oktoberfest kestää aina 16 päivää kattaen kolme viikonloppua ja loppuen lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tästä loppumisajankohdasta (Oktober) juontaa tapahtuman nimikin, vaikka pääosa juhlinnasta tapahtuukin syyskuun puolella.

– Me aloitamme juhlat jo aiemmin pohjoisten säidemme johdosta, valottaa ravintoloitsija Sami Lappalainen.

Ehdoilla Oktoberfest-juhlilla käy vuosittain noin 6 miljoonaa vierailijaa tehden karkelosta näin yhden kirkkaasti maailman suurimmista festivaaleista. Olut on Oktoberfesteilla luonnollisesti siinä säkenöivimmässä valokeilassa, mutta harva ainakaan täällä Suomessa tietää juhlajuoman tarkasta termistöstä.

– Oktoberfestbier-nimellä saavat kutsua oluttaan vain Munchenin kaupungin alueella olevat perinteiset panimot. Augustiner, Hofbrauhaus, Paulaner, Hacker-Pschorr, Spaten ja Franziskaner, joka tosin tekee vain vehnäoluita. Alunperin juhlaolut oli punertavaa märzenia, nykyisin useimmiten vaaleaa bockia tai oktoberfestbieriä, joka on vahvuudeltaan noin 6%. Aito tarjoilukoko on aina 1 litra eli saksalaisittain ein mass, Lappalainen kertoo.

– Jos muut panimot tekevät vastaavia oluita tähän juhlakauteen, heidän pitäisi nimetä tuotteensa toisin, vaikka vain Festbieriksi. Valitettavasti tätä sääntöä rikotaan yhä enemmän, myös täällä Suomessa asti.

SUNNUNTAISIN TARJOLLA ON MYÖS LISTAN ULKOPUOLELTA ERILAISIA RUOKA-ANNOKSIA

9.9 Weisswurst
16.9 Wiener Schnitzel
23.9 Grillattu kokonainen kana
30.9 Gordon Bleu
7.10 Haxe

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY