kulinaarinen instituutti arto rastas kohokohdat
Keittiömestari Arto Rastas järjestää kokkauskursseja niin Lempäälän Villa Hakkarissa kuin Helsingin Kulinaarisessa Instituutissakin. Ja tilauksesta vaikkapa asiakkaan kotona.

Keittiömestarit Arto Rastas ja Kim Palhus saivat kunnian suunnitella Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomen virallisen nimikkomenun, jota kokataan suurlähetystöissä ympäri maailmaa. Pian varmasti myös innokkaiden kotikokkien keittiöissä.

– Toiveena oli, että Suomen juhlavuotta voitaisiin kunnioittaa ympäri maailmaa suurlähetystöissä isänmaamme arvoisella ja näköisellä menulla, Rastas kuvailee menua.

suomi-100-menuMenussa piti luonnollisesti näkyä Suomi ennen ja nyt.

– Mukana on perinteisiä makuja ja raaka- aineita, kuten tilliä, kauraa ja kaalia. Valmistusmenetelmissä on sitten noudatettu niin perinteitä kuin hyödynnetty uudempiakin menetelmiä. Jokaisessa ruokalajissa on mukana Suomen puhdas luonto villiruoasta viljaan.

Rastas ja Palhus ovat kouluttaneet jo liudan suurlähetystöjen kokkeja, jotka saapuivat viime vuoden syksyllä ympäri maailmaa opiskelemaan menun valmistusta. Nyt suomalaisten kotikokkien vuoro.

– Menu on Suomen juhlavuoden nimikkomenu, ja näin ollen se ei saa jäädä ulkomaanedustustojen yksinoikeudeksi. Haluamme järjestää kaikille avoimen kurssin Lempäälässä ravintola Villa Hakkarissa, sillä onhan se Svinhuvudin suvun vanha asuinkartano, Rastas kertoo.

Kokkailun jälkeen istutaan yhdessä pöydän ääreen nauttimaan.Villa Hakkarissa kaikille avoin kurssi järjestetään 15.9. Kurssi on mahdollista varata myös omalle ryhmälle yksityistilaisuutena. Toisaalta herkuttelemaan on mahdollista suunnata myös kokkaamatta itse, sillä menun voi tilata joko pitkän lounaan tai illallisen muodossa esimerkiksi Villa Hakkariin tai Arto Rastas Cateringin kautta myös muualle – vaikka asiakkaan omiin tiloihin.

Ravintola Villa Hakkari pitää ovensa auki poikkeuksellisesti myös itsenäisyyspäivänä Suomen juhlavuoden kunniaksi. Tällöin juhlamenun pääsee tietenkin nauttimaan keittiömestarin itsensä valmistamana.

Avoin kurssi on suunnitteilla järjestää myös Helsingissä, Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa, mikäli kysyntää riittää

Kaikille avoin Suomi 100 -kokkauskurssi Villa Hakkarissa 15.9.2017 klo 17 alkaen. Ilmoittautuminen: HELSINGIN KULINAARINEN INSTITUUTTI. Paikkoja on rajoitetusti jäljellä. Tilanteen näet tästä: http://www.kulinaarineninstituutti.fi/kokkikoulu/avoimet-kurssit/.

 

Villa Hakkari

Suomi 100 -menu

-Suomalaiset suupalat: Riimisuolattua naudanfileetä, tyrnihilloa; Metsäsienisalaattia ruissipsillä; Piparjuurimoussea ja savustettua muikkua, kirjolohenmätiä; Puolukkapulla

-Tervamarinoitua lohta, tillikurkkuja ja vihreää perunasalaattia

-Karitsan ulkofileetä, kauralla täytetty kaalikääryle, lammasmakkaraa ja maustepippurikastiketta

-Britakakku

Villa Hakkari