Jäämerimenun ensimmäinen alkuruoka on kampasimpukkachevice. Kampasimpukan kaverina kylki kyljessä poseeraa pikkelöity kurkku. Lisäksi simpukkalautaselta löytyy fermentoitua punaherukkaa, kombuchavaahtoa sekä tilliöljyä ja -majoneesia.

Tampereen Lapland Hotelsin odotetut Jäämeri-viikot ovat alkaneet! Dabbal Kitchen & Bar vyöryttää Pohjois-Norjan meripärskeisiä makuja kokonaisen kuukauden verran à la cartesta yllätysmenuun, kokoustarjoiluihin ja runsaaseen aamiaiseen asti. Annoslautasille laitellaan muiden merellisten antimien ohella niin kuningasrapua, merikrottia kuin kampasimpukoitakin.

Vaikka Jäämeri-viikkojen hienoja ja harvinaisiakin raaka-aineita tuodaan keittiöihin Pohjois-Norjan puolelta, ovat ne Pohjois-Suomessakin hyvin tuttuja Lapin makuja. Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas totesikin Jäämeri-viikkojen avajaisillallisella, etteivät ne riekotkaan maarajoja tunne, vaan ovat lappilaisia raaka-aineita ja ”meän ruokaa” yhtä kaikki.

Mäntykangas on antanut keittiöille mestareineen raaka-aineet ja niistä annosten luomiseen vapaat kädet. Keittiömestari Janne Kostamon johtama Dabbalin keittiötiimi on siis päässyt näyttämään arktiset kyntensä upeista raaka-aineista omanlaisensa annoskokonaisuuden suunnitellen. Hyvin yhteen hitsautunut kokkiporukka ruopikin Jäämeri-viikkojen avauksessa kuin poro lähtökuopissaan täynnä virtaa ja intoa päästessään annoksia valmistamaan.

Lapland Hotelsien keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas ja Lapland Hotels Tampereen Dabbal Kitchen & Barin keittiömestari Janne Kostamo

Koska kyseessä on yllätysmenu, emme halua annoskatrasta kovin paljon paljastella. Sen verran valotettakoon, että hienoinen Aasia-vivahde kulkee läpi menun sen punaisena lankana.

– Jäämeri vahvasti edellä mennään, mutta otimme mukaan myös hiukan Aasiaa. Sieltä löytyy niin hienoja makuja, että halusimme annoksiin niitäkin, mutta ei kuitenkaan mitenkään päälleliimatusti, Kostamo kuvailee ja kertoo tiimistään löytyvän vahvaa aasialaisten keittiöiden osaamista.

Jäämeri-yllätysmenun ensimmäinen alkuruoka on kampasimpukkachevice. Kampasimpukan kaverina kylki kyljessä poseeraa pikkelöity kurkku. Lisäksi simpukkalautaselta löytyy fermentoitua punaherukkaa, kombuchavaahtoa sekä tilliöljyä ja -majoneesia.

Porotartarin sarvipää on saapunut Unarin-Luusuasta.

Seesamisoijamarinoidun tartarin muodossa tarjottava ja Unarin-Luusuasta saapunut poron sisäpaisti on pyörähtänyt hiiligrillissä saamassa savuaromia. Poron ja puolukkaisen pikkelihapokkuuden ohella annoksessa maistuu myös misomajoneesi. Keskellä komeilee pakastettu keltuainen.

Jäämeri näkyy ja maistuu yllätysmenun ohella niin à la carten, kokoustarjoilujen kuin myös sen kaikkein myydyimmän annoksen, aamiaisen, kohdalla.

– Tänään aamiaisella oli esimerkiksi sinipallasta, skagenia, norjalaista ruskeaa juustoa ja kokonaisia katkarapuja, luettelee Kostamo.

Jos et vielä ole Dabbalin keittiötiimin valmistamaa aamiaista käynyt kokemassa, niin nyt viimeistään kannattaa suunnata sen äärelle. Viikonloppuna runsaan aamiaisen voi käydä nautiskelemassa vaikkapa brunssin asemesta.

Yllätysmenun ja illallismenun lisäksi arktisen meren maut ja tunnelman löytää hotellin aamiaisilta sekä kokoustarjoiluista koko lokakuun ajan.

JÄÄMERIMENU
Yllätyksellisen Jäämerimenun tilausta suositellaan yhdessä koko pöytäseurueelle,
sekä sen yhteyteen makuja yhdistävää viinipakettia.
4 ruokalajia 65
viinipaketti 40

 

Tapahtuma > Ravintolat


Harvinaisempia arktisen meren makuja Dabbalissa 29.9.– 31.10.2021

 ke 29.9. – su 31.10.

 Hintaluokka: Menu 
 Tapahtuma verkossa

 

Tapahtumapaikka


Ravintola Dabbal

Ravintola Dabbal
 Yliopistonkatu 44
Tampere