Heinätori

Ravintola Heinätori on talvisissa tunnelmissa. Pikkuisilla valurautapannuilla paistuvat blinit ja keskiviikkoisin kokataan lämmittäväistä kunnon läskisoosia.

Heinätorin läskisoosikeskiviikot ovat jo käsite. Ravintoloitsija Lauri Väänänen valikoi läskisoosilihaksi sopivan rasvaista kylkeä, josta sitten leikataan siivuja ensin pannulle tirisemään ja sitten soosiin muhimaan. Parasta kastike on Laurin mielestä kokoperunoiden kanssa, mutta muusiakin saa.

Vaakahuone 100 vuotta

Ravintola Heinätorin rakennus eli vanha vaakahuone täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Sen kunniaksi tullaan laatimaan juhlamenu, jonka annosvalikoiman parissa Laurin mieli jo operoi. Ennen maaliskuun loppupuolella tarjolle tulevaa juhlamenua Heinätorilta saa erikoisherkkuna blinejä. Täytteinä ovat mm. ehta muikunmäti, kylmäsavulohi, sienisalaatti ja hakattu punasipuli.

– Meidän blinimme erottuvat muista ehkä sillä, että täytteitä on hyvin runsaasti. Niissä ei pihistellä, niin kuin ei muidenkaan raaka-aineittemme suhteen. Blini paistetaan kuumassa valurautapannussa, jolloin pinta on rapea ja sisus kuohkea. Voita on niin että maistuu, Lauri takaa.

Blinejä on tarjolla 23.3. asti

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Blinikuva: Heinätori

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Heinätorilla paistellaan blinejä

Ravintola Heinätori on talvisissa tunnelmissa. Pakkasten keskelle lämpöä tuovat pikkuisilla valurautapannuilla paistuvat aurinkoiset blinit. Heinätorilta saa jälleen erikoisherkkuna blinejä. Täytteinä ovat ehta muikunmäti, smetana ja hakattu punasipuli. Ja voisula, tietenkin.

Vaakahuone 100 vuotta – Ravintola Heinätori juhlii erikoismenulla

Pyynikintorin vanha vaakahuone täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Sen kunniaksi Heinätorille laaditaan juhlamenu, joka on voimassa 26.3. alkaen. Ravintoloitsija Lauri Väänänen on operoinut reseptien kimpussa innoissaan.

Heinätorin läskisoosi saa kehuja Kauppalehdeltäkin

Ravintola Heinätorilla kokataan keskiviikkoisin kunnon läskisoosia. Jopa Kauppalehden toimittaja kehui sitä ylitsevuotavaisesti arvostelussaan.