elina rintala kivi 2 kohokohdat

Näyttelijä Elina Rintala on kiinnostunut niin ruoasta kuin raaka-aineistakin. Ruoasta maun lisäksi myös hyvää oloa hakeva Rintala suosii luomua ja kokkaa paljon kotona. Eikä vähiten siksi, että haluaa tietää tarkkaan mitä syö itse ja mitä lapset syövät. Tilaisuuden tullen näyttelijätär tyttärineen suuntaa myös yhdessä ravintolaan nautiskelemaan.

Rintalan kotona kokataan paljon, usein myös paljon kerralla: eväitä töihin ja ruokaa koulusta palaaville lapsille valmiiksi jääkaappiin. Näyttelijätär häärää keittiössään usein yömyöhään näytösten jälkeen.

– Kotona on vähän pakkokin keritä kokkaamaan, kun on yksin kahden tyttären kanssa. Itse alusta asti tehdessä säästää lisäksi hirveästi rahaa ja samalla myös tietää tarkkaan, mitä syö, Rintala toteaa napakasti.

Kumpikin hänen tyttäristään söi 1-vuotiaaksi asti Kauppahallista ostetuista luomuvihanneksista tehtyjä soseita.

– Vieläkin vältän ostamasta kotiin lisäaineita tai koukuttavia aineita sisältäviä tuotteita, kuten esimerkiksi sipsejä.

Lempäälässä asuva Rintala käy toisinaan ostamassa tuotteita suoraan paikalliselta maatilalta, ja Luomulaatikon vielä toimiessa hän tilasi luomutuotteita kotiinsa.

elina rintala kivi kohokohdat
Kahden talon loukussa aikanaan penniä venyttäneenä Rintala osaa ostaa ruokaa myös varastoon.

– Elämässäni on ollut aikoja, jolloin on pitänyt oppia säästämään. Se on jäänyt vähän päälle, ja ostan vieläkin maanantaiaamuisin alennushintaista lihaa varastoon pakastimeen. Alennukset ovat silloin 30 tai 50% ja usein päiväystäkin on vielä jäljellä. Kyllä siinä kummasti säästää.

Aamiaista Rintala ehtii aina nauttia rauhassa yhdessä lastensa kanssa, sillä työpäivä alkaa vasta lähempänä puoltapäivää. Lounastauko taas on teatteriväellä niin lyhyt, että ainakin talon ulkopuolella rauhassa ruokaileminen on siinä ajassa mahdottomuus. Mikäli omia eväitä ei ole mukana, saattaa Rintala kipaista Ruohonjuureen tien toiselle puolelle hakemaan jotain haukattavaa.

Rintala arvostaa itse kokatun lisäksi myös hyvää ravintolaruokaa ja yhdessä ulkona syömistä. Hän käykin aina tilaisuuden tullen tyttärineen ravintolassa. Valinta kohdistuu usein Tammelassa sijaitsevaan Borneoon tai Tampereen Teatterin kyljessä komeilevaan Kiveen.

kivi keitto kohokohdat
Kiven annosvalikoimassa Rintalalla on jopa nimikkokeitto, Elina Rintalan lempeän tulinen tomaattikeitto, joka on Kiven keittiömestari Antti Tuomen hiukkasen tuunailema versio näyttelijättären omasta reseptistä. Chiliä on hiukkasen vähemmän kuin Rintalan kotonaan kokkailemassa keitossa, mutta toisaalta leivän täytteistä tulee kokonaismakuun lisää tujakkuutta.

Keittoon uppoaa tomaatin lisäksi paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia, loraus sitruunamehua, kermaa sekä tietenkin chiliä. Keittolautasen kyljessä poseeraa moniviljasämpylä, jonka sisään on kätketty vuohenjuustoa, yrttiöljyä, tomaattia sekä makean tulista sipulihilloketta.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
kulttuurikahvila-kivi-tampereKOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY