mashawi grilli
Mashawissa työskentelevä Aland Ibrahim grillaa niin lihat kuin kasviksetkin hehkuvien hiilien päällä.

Osoitteessa Puutarhakatu 12 hehkuvat kuumat hiilet. Lokakuun alkumetreillä ovensa avannut Mashawi on pistänyt pystyyn grillinsä arabialais-turkkilaista ruokaa tiristäen. Ehta hiiligrillattu shish-kebab on saapunut kaupunkiin!

– Tämä on tyypillistä kurdiruokaa, sellaista arabialaista ja turkkilaista, Mashawissa työskentelevä Aland Ibrahim kuvailee keittiön linjausta hiilloksella kypsyviä vartaita käännellessään.

Ravintoloitsija Damid Nzarilla on kokemusta pizzaravintolan pyörittämisestä, mutta kyseisellä alalla vallitsevan kovan kilpailun takia uusia ruoka-alavaltauksia pohtinut mies päätyi nyt tarjoamaan jotain ihan erilaista. Tampereella ravintola on Alandin mukaan aivan ainoa laatuaan ja Helsingissäkin on vain yksi vastaavanlainen paikka.

mashawi ravintolaKuvat annoksista hintoineen ovat selvästi näkyvillä, joten vaikka ruokia ei nimeltä tunnistaisikaan, on valinta helppoa. Henkilökunta kertoo lisäksi ruoasta mielellään. Annokset ovat suuria, joten nälkäisenä ei pois tarvitse lähteä.

Vaikka ruoka valmistuu nopeasti ja on edullista, on Mashawi silti aivan tuiki tavallista pikaruokapaikkaa mielenkiintoisempi ja raikkaampi kokonaisuus. Ruokailla voi joko ravintolassa tai napata purtavaa mukaansa.

Ravintolalla ei ole anniskeluoikeuksia, mutta etenkään lounaalla siihen tuskin olisi tarvettakaan.

Mashawin kotisivut

– Mashawi sijaitsee osoitteessa Puutarhakatu 12
– Avoinna ma-la klo 11-21, su klo 12-21
– Arabialaista sekä turkkilaista ruokaa, annoshinnat 6-13e

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
mashawi julkisivu