Aregala-tapahtuma Ecuadorissa vuonna 2013. Kuvassa Silvia del Carmen Castano ja hänen vieressään keskellä Diego Silva Lehmann, Aregalan maailmanjärjestön puheenjohtaja. Kuva: Yoni  Ichtertz
Aregala-tapahtuma Ecuadorissa vuonna 2013. Kuvassa mm. Silvia del Carmen Castano ja äärimmäisenä oikealla Diego Silva Lehmann, Aregalan maailmanjärjestön puheenjohtaja. Kuva: Yoni Ichtertz

Päivitetty 1.9.2014

Aregala Finland tarjoaa kaikille gastronomiasta kiinnostuneille 2- 3.10.2014 ainutlaatuisen tilaisuuden päästä seuraamaan kansainvälisten huippukokkien työskentelyä ja oppimaan käytännönläheisesti uutta maailman eri ruokakulttuureista. Nopeimmille avautuu mahdollisuus myös päästä seuraamaan taitureiden toimia aivan läheltä ja maistelemaan uusia makuja. Tapahtuman kruunaa 4.10. kauppahallin juhlaillallinen, jonka musiikkiosuudesta vastaa sambaa ja bossaa soittava fuusiojazz trio T I Boyz from Brazil.

16 kokkia maailmalta, 16 tuntia kokkailunäytöksiä, suora live stream -lähetys internetin kautta niin oppilaitoksen auditorioon kuin eri oppilaitoksiin ja jopa ympäri maailmaa. Aregala Finland ja TAMK järjestävät koulutustilaisuuden, jossa palkitut ulkomaiset huippukokit pitävät oppilaitoksen tiloissa kokkailunäytöksiä opettaen niin ravintola-alan opiskelijoille kuin lipun lunastaneille kulinaristeillekin omien maidensa ruokaperinteitä.

Maksullisia paikkoja on aina 8 yhtä 2 tunnin näytöstä kohden. Siinä pääsee seuraamaan läheltä kokin työskentelyä, juttelemaan hänen kanssaan sekä tietenkin maistelemaan valmiin kolmen ruokalajin menun läpi. 2h koulutus maksaa 50e.

– Tapahtuma on ensimmäinen Suomessa ja koko Euroopassa. Tämä on mahtava tilaisuus tutustua vieraan maan ruokakulttuuriin niin alaa opiskeleville kuin kenelle tahansa siitä kiinnostuneelle, Aregala Finland -järjestön puheenjohtaja Yoni Ichtertz kertoo.

Paikalliset erikoisraaka-aineet mukaan matkaan

Yonin tekemä alkupala Ecuadorin Aregala-tapahtumassa. Kuva: Valtteri NygrenKokit tuovat mukanaan paikalliset erikoisraaka-aineet ja valmistavat täysin autenttisia kotimaidensa ruokia. Yoni on ollut myös itse vastaavassa tilaisuudessa Ecuadorissa viime vuonna. Mukanaan hän vei mm. poroa, sieniä, mätiä, juustoleipää sekä lakkaa ja maalaili lautasille suomalaista makumaisemaa satojen opiskelijoiden edessä.

Equadorin tapahtumassa Yoni oli Silvia del Carmen Castanon kanssa, joka on Aregalan maailmanjärjestön hallituksen jäsen. Silvia on ollut tuomassa Aregalaa myös Suomeen, ja pitää ruokaa erottamattomana osana kulttuuria.

– Ruoanlaitto ei ole vain reseptien seuraamista. Se on osa jokaisen maan kulttuuria, omien juurien kohtaamista, historiaa. Ja sitä nuo kaikki kokit tulevat nyt tänne osaltaan välittämään, Silvia del Carmen Castano kuvailee.

Illallinen Tampereen kauppahallissa kruunaa kokonaisuuden

Kokkien taidonnäytteistä pääsee nauttimaan myös illallisen muodossa 4.10. järjestettävällä illallisella Tampereen kauppahallissa. Tapahtumassa vierailevat kansainväliset kokit valmistavat opiskelijoiden kanssa ruokia oman maansa ruokaperinteiden parhaimmistosta. Kaikki 16 kokkia ovat omilla pisteillään, joista asiakkaat voivat hakea eri annoksia. 100 euron hintaan saa siis 16 ruoka-annosta, 4 lasillista viiniä ja illan yllätyksellisen ohjelman.

Aregala on Etelä-Amerikassa 1982 perustettu kulttuurigastronomiaa edistävä järjestö, joka toimii jo yli 30 maassa ympäri maailmaa. Aregalan päätehtävänä on edistää eri kansallisuuksien kulinaristisia perinteitä, mikä tapahtuu mm. tulevan kaltaisten tapahtumien sAregala FINLANDIAekä oppilas- ja opettajavaihdon kautta.

Aregala Finland perustettiin 2013. Tampereen valinta ensimmäiseksi koulutuspaikaksi tuo näkyvyyttä ja yhteistyömahdollisuuksia niin paikallisille ravintola-alan ammattilaisille kuin opiskeljoille ja opettajillekin. Yhteistyökouluja ovat mm. Le Cordon Bleu Pariisissa ja Lyonin Paul Bocuse Instituutti.

Tapahtuman kotisivut

Aregala Finland Gourmundo 2014

Liput kauppahallin illalliselle

KUVAT KLIKKAAMALLA SUUREMMIKSI

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Yoni Ichtertz ja Valtteri Nygren