Palveluvastaavat Sanna Yli-Peltomaa (vas.) ja Maria Hartonen toivottavat vieraat tervetulleiksi majoittumaan Ahlmanin Kartanoon. – Saamme paljon hyvää palautetta palvelusta ja ruoasta. Ja monelle paikallisellekin tulee yllätyksenä, kuinka hieno miljöö täällä on, Yli-Peltomaa kertoo.

Maalaistunnelmaisen kodikasta kartanomajoitusta löytyy Tampereella yllättävän läheltä keskustaa, Ahlmanilta. Uudistetuissa Ahlmanin Kartanon huoneissa yöpyvät niin yksittäiset matkaajat kuin juhlivat tai kokoustavat ryhmätkin kaikessa rauhassa keskellä omenapuita ja linnunlaulua. Oma rauha ja kodikkuus vetää vieraita läheltä ja ulkomailta asti.

– Meillä juhlimassa, kokoustamassa ja majoittumassa käyvät asiakkaamme tulevat tänne uudestaan ja uudestaan. Suurin syy siihen löytyy vastaanottotiskin takaa, eli loistavasta asiakaspalvelusta, asiakaspalvelupäällikkö Terhi Kaski kertoo henkilökuntaa kiittäen.

Ahlmanin Kartano perinnepuutarhan keskeltä katsottuna.

Toki syitä rakastua Ahlmanin majoituspalveluihin on muitakin: kaunis sekä seesteinen maalaismiljöö vain pienen hurauksen päässä ydinkeskustasta, laadukkaista ja osin oman tilan tuotteista koostuva lähiruoka-aamiainen, -lounas ja -päivällinen sekä tunnelmalliset majoitustilat komeassa kartanorakennuksessa.

– Täällä todellakin lepää. Vaikka ollaan hyvin lähellä keskustaa, täällä kuuluu vain linnunlaulua. Voi kävellä puutarhassa, napata puusta omenan, levittää vaikka viltin nurmikolle ja lukea kirjaa kaikessa rauhassa, Kaski kuvailee.

Huoneet on hiljattain remontoitu nykyaikaisiksi, mutta samalla talon historian säilyttäviksi. Menneisyys kurkistelee seinien valokuvista, joissa kaakattelevat kanat ja poseeraavat maamieskoulun nuoret toivot.

– Jokaisessa huoneessa on erilainen kuva Ahlmanin historiasta, esimerkiksi emäntäkoulun aikaisesta kanojen ruokkimisesta tai kyseisestä huoneesta sen ollessa aikanaan maamieskoulun käytössä. Vuoteina meillä on Unikulman patjat, joista saadaankin paljon hyvää palautetta, palveluvastaava Maria Hartonen valottaa.

Huoneita on erilaisia yhden hengen huoneista perhehuoneisiin.

Kun Ahlmanin vieras on nukkunut laadukkaassa sängyssä hengittävien puuseinien suojassa, hän voi mennä lähiruoka-aamiaiselle ja lounaalle viereiseen Kapusta-ravintolaan. Harvassa oppilaitosravintolassa muuten syödään vasikanlihaa tai juodaan omatekoista piimää. Hyvät raaka-aineet ovatkin niin Ahlmanin oman väen kuin vieraittenkin onni. Koska Ahlman on oppilaitos, on aamiaista ja lounasta tarjolla maanantaista lauantaihin.

Kartanossa mahtuvat majoittumaan niin yksittäiset matkailijat kuin pienet ryhmätkin. Rakennuksessa on 10 huonetta uinuttavaksi, 5 kummassakin päässä kartanoa. Jaetut pesutilat, miehille ja naisille erikseen, sijaitsevat käytävillä. Käytössä on myös hyvin varusteltu pyykinpesutila, keittiö sekä erittäin kodinomainen oleskelutila sohvineen, TV:ineen ja lasten leikkinurkkauksineen.

KOTISIVU

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy