MAINOS

Etusivu Teemat Ahlman

Teema: Ahlman

Ahlman on saanut uudet, upeat sauna- ja kokoustilat poreammeineen päivineen. Ehkä huikeinta on kuitenkin se, että koko seinän kokoisista ikkunoista on näkymät suoraan Ahlmanin puutarhaan. Sinne voi lähteä kesken tilaisuudenkin tallustamaan ja napata matkalla vaikka puusta omenan. – Olemme tästä tilasta kyllä todella iloisia ja ylpeitä. Tuosta aivan vierestä löytyy...
Ravintola Annassa nautitaan 13.3. ranskalainen erikoismenu, joka valmistetaan Michelin-maineikkaan keittiömestari Sylvain Tauveronin johdolla. Tapahtuma on huikea oppimistilaisuus Ahlmanin oppilaille ja silkkaa kulinaarinautintoa ruokailemaan saapuville Annan asiakkaille. Myös alan opintoja suunnitteleville se on oiva tilaisuus nähdä ja maistaa, minkälaisia mahdollisuuksia Ahlmanilla opiskelu tarjoaa. Ahlmanin partnerikoulun Lycée Jean Monnet’n kouluttajana toimiva Tauveron...
Suomalainen ruokakulttuuri raaka-ainemakuineen matkaa Ahlmanin vastuuvalmentaja Pasi Lassilan ohjastuksessa Ranskan Moulinsiin. Suomalaisuuden lisäksi opiskelijoiden luomat annokset kertovat kestävän kehityksen ja eettisyyden sanomaa sesongin mukaisia paikallisia raaka-aineita hyödyntäen. Menun valmistustaikoja oppilaille on opettamassa myös ravintola C:n keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalo. Menu luodaan liittyen Erasmus+-hankkeeseen, joka tarjoaa oppilaille mahdollisuuden ammentaa oppia toisen maan...
Kosolti lähiantimia hyödyntävän Ahlmanin Ravintola Annan kesä on yhtä  herkuttelua. Lautasilla maistuvat niin oman tilan mehevät lihat ja meijerituotteet, puutarhan sato kuin villiyrtitkin. Juhannuksesta eteenpäin Anna tarjoaa antiaan entistä laajemmin, jo aamiaisesta alkaen. – Meillä on viikolla tarjolla aamiaista ja lounasta ja lauantaisin sekä aamiainen että brunssi, ravintolapäällikkö Leena Pekkanen...
Tampereen ruokakulttuuri paikallisine raaka-ainemakuineen matkaa Ahlmanin vastuuvalmentaja Pasi Lassilan ohjastuksessa Ranskan Moulinsiin tammikuussa. Kyytiin napataan monenlaista emmettä tateista tattariin, hamppuöljystä kuusenkerkkään ja kurtturuusunlehdistä jäkälään. Ja tietenkin mukaan singahtaa myös menun toinen suunnittelijaosapuoli, Periscopen kisainnokas keittiömestari Jussi Piiroinen Ahlmanin opiskelijoiden ohella. Kyseessä on Erasmus+-hanke, joka tarjoaa oppilaille mahdollisuuden ammentaa oppia toisen maan keittämiskulttuurista...
Viikinsaaren uudet maisemanhoitajat ovat ammuvaista sorttia. Maailman menoa ja ruohoa märehtimään saareen saapuu nimittäin kaksi Ahlmanin vasikkaa, kyyttö sekä länsisuomenlehmä. Hopealinjojen ravintolatoimenjohtaja Anette Mellin on vasikoista varsin täpinöissään. Onhan karjaa viety kautta aikain kesälaitumille myös saariin. Aivan Viikinsaaren laiturin vasemmalle puolelle valmistuu aidattu niittyalue, jossa sorkkasankarit pääsevät pelmuamaan vapaasti aivan aivan...
Kun vuosia Michelin-ravintolassa työskennellyt ja useita alan arvostettuja kilpailuja voittanut keittiömestari Sylvain Tauveron saapuu Ahlmanin opetusravintola Annaan, ryöpsähtää koko ravintola ranskalaisia makuja tulvilleen. Torstaina 8.3. tarjolla on klassinen ranskalainen erikoismenu kahdessa eri kattauksessa. Ahlmanin partnerikoulun Lycée Jean Monnet'n kouluttajana toimiva Tauveron matkaa Annaan ranskalaisen opiskelijakatraan kanssa. Maineikkaan keittiömestarin johdolla Annassa toteutetaan ranskalainen...
Ahlmanin maaseutumaisemassa toimiva opetusravintola Anna avannut ovensa lounastajille. Monella saralla likimain omavarainen Anna on lounasravintolana aivan omaa luokkaansa: huikean kotimaisuus-, luomu- ja lähiraaka-aineasteen lounaskokonaisuuksia pöytiin tarjoiltuina vain vähän yli kympillä. Ja vain vähäisen matkan päässä keskustasta. Ainoastaan alkukeitto, salaattipöytä sekä leipä ovat asiakkaan itse ammennettavissa. Kolmen ruokalajin lounaan pääruoka sekä jälkiruoka tarjoillaan pöytiin....
Maalaistunnelmaisen kodikasta kartanomajoitusta löytyy Tampereella yllättävän läheltä keskustaa, Ahlmanilta. Uudistetuissa Ahlmanin Kartanon huoneissa yöpyvät niin yksittäiset matkaajat kuin juhlivat tai kokoustavat ryhmätkin kaikessa rauhassa keskellä omenapuita ja linnunlaulua. Oma rauha ja kodikkuus vetää vieraita läheltä ja ulkomailta asti. – Meillä juhlimassa, kokoustamassa ja majoittumassa käyvät asiakkaamme tulevat tänne uudestaan ja uudestaan....
Ahlmanin Tilameijerissä kaikki juustot ja muutkin meijerin tuotteet rahkasta jogurtteihin valmistetaan alusta loppuun käsityönä. Raaka-aineena on on oman tilan lypsäväisten ehta ja tuhti maatiaismaito. Kysyttyjä juustoja löytyy jo lukuisista laaturavintoloista ja kauppojen tiskeistä Helsinkiä myöden. Juustomestari Hannu Virtasen hyppysissä maito muuttuukin taiteeksi. Virtanen sai juustokipinän ollessaan ravintola-alalla. Hän oli toiminut...
Ahlmanin tilapuoti Tamperella
Ahlmanin yhteydessä toimiva vireä Tilapuoti kahvioineen on uudistunut upeasti. Nyt on maalaistunnelmaista tilaa kahvitella ja nautiskella kiireettömästi talon omista leivonnaisista ja tehdä ostoksia niin Ahlmanin kuin muidenkin pientuottajien antimia pöytään tai lahjaksi mukaan napsien. Talvinen Ahlman puoteineen on elämys maistella, tuoksutella ja katsella. Tilapuoti on suunnannut tarjontaansa vahvasti talon ja...
Tamperetta on kutsuttu Suomen San Sebastianiksi, eikä suotta. Nyt kaupungin ruokakulttuuriin on latinonäkökulmasta tarrautunut ruoka-aiheisista sarjoistaan ympäri espanjankielistä maailmaa tunnettu toimittaja Pepe Marín. Hänen uutta maailman latinokokkeja esiin tuovaa Nuestro cocineros del mundo -sarjaansa kuvataan parhaillaan kaupungin kulinaarisissa keskittymissä. Vahvasti espanjalaistyylistä Los Pollos -ravintolaa pyörittävä Toni Leskinen valikoitui Tampereeseen tutustuttajaksi...

MAINOKSET

Ravintola Tampere – Saivo Kitchen & Bar
banneri-ihku-baari-tampere