Tampere sai ensimmäisen afganistanilaisen ravintolansa, kun Finlaysonin alueen Afganin keittiössä ryhdyttiin kokkaamaan perinteisiä afganistanilaisia ruokia lounaalla sekä iltaisin.

Kesäkuun 6. päivänä avautuneen Afganin paikalla aikaisemmin lounasravintolaa pyörittänyt yrittäjäpariskunta Shabana ja Rokai Noruzi päätti ryhtyä tarjoamaan rohkeasti oman ruokaperinteensä mukaisia makuja. Ne ovat ainakin suomalaisittain maisteltuna hyvin lähellä Intian ja Pohjois-Afrikan maiden makuja, mutta miedommin maustettuna.

Annosvalikoimassa on esimerkiksi kasvis- ja lihatäytteisiä mantu-taikinanyyttejä, kasviksilla täyttettyjä bolani-piiraita, pitkään haudutetusta lampaanlihasta valmistettua kabulia porkkana-rusinapilahvin kera sekä suomalaisille epäilemättä tutumpaa kebabia. Pikaruokana tunnetun purtavan kanssa näillä Afganin kebab-annoksilla ei kyllä juuri tekemistä ole. Lautasille laitellaan shis-kebabia naudan kokoliha-, kana- ja vegaanisena versiona.

Päivisin ravintolassa on tarjolla afganistanilainen buffet-lounas ja ilta-aikaan afganistanilaisia annoksia pöytiin tarjoiltuna.

Afgan sai kehitys- ja konsultointiapua tamperelaiselta kokki Santeri Vuosaralta. Ravintolan muodonmuutos on osa Finlaysonin suurta ja kesän kuluessa etenevää ravintolauudistusta.

Afgan ravintola Tampere
Afgan ravintola Tampere. Kuva: Kohokohdat.fi
Katso arvostelut ja varaa pöytä: Quandoo.fi

Ravintola Afgan, Itäinen katu 5-7, Siperian liikekeskus