Frankly on palvellut samalla paikalla Hämeenpuiston kupeessa pintansa pitäen jo 15 vuotta. Liikeidea on ollut toimiva alusta asti: tarjotaan hyvää palvelua ja itse valmistettua, maukasta ruokaa oman rahan hintatasolla. Frankly onkin alusta asti ollut mutkaton matalan kynnyksen kohtaamis-, lounastus- ja illastuspaikka saaden vankan suosion niin kotikaupunkilaisten kuin teatterivieraidenkin keskuudessa. Ykkösasia on edelleen hyvä palvelu.

Franklyn ravintolapäällikkö Minttu Vuosjoki

Tamperelaiset ovat tunnettuja rentoudestaan, avoimuudestaan ja ystävällisyydestään. Franklyssa onkin jotain aidosti tamperelaista, rehtiä ja mutkatonta. Ravintolan aikanaan perustanut Lasse Vidman nimesi paikan Franklyksi juuri tätä taustaa vasten.

Franklyn muutama vuosi sitten Vidmanilta ostanut Jörg Widmann tunnisti klassikon ainekset ja itse asiassa yritti ostaa ravintolan jo pari vuotta ennen lopullisten kauppojen syntymistä. Uusi ravintoloitsija aloitti ravintolan kehittämisen tilaa raikastavalla remontilla ja muokkaamalla ruokatuotetta asteen pohjoismaisempaan tyyliin. Hyvä ruoka ja linjakkaat puitteet eivät kuitenkaan yksistään riitä.

– Hyvä palvelu on aina ollut Franklyn ykkösjuttu. Ravintolaan tullaan edelleenkin ennen kaikkea palveltavaksi, Widmann kertoo.

Herkkuja monipuolisesti tamperelaiseen makuun

Monille muhkeista pihveistään tutuksi tullut Frankly on alkuvuosistaan asti tarjonnut aina vaihtoehdon myös kasvisruokailijoille ja myös välimerellisten ruokien ystäville, vaikka nykyisin linja on siirtynyt enemmän pohjoismaisen keittiön suuntaan. Ravintolan nykyinen keittiömestari Jani-Matti Niininen on innokas kehittämään ruokatuotetta ravintolan linjaan sointuen ja onkin tyytyväinen sen kehityskaareen.

– Hyvää ja toimivaa ei kannata liikaa muuttaa, ainoastaan maustaa, toteaa mm. uuden sesonkimenun à la carten rinnalle ideoinut Niininen.

Ravintolan ensimmäinen sesonkimenu viime syksynä osoittikin jo raaka-ainevalinnoillaan, että keittiössä on tahtoa työstää ravintolan makumaailmaa eteenpäin.

Franklyn turskaa ja sitruunaa

Franklyn juhlavuosi on käynnistynyt uusien à la carte -annosten kimaralla, joka on kortteliravintolatyyliin rentoa mallia. Lautasilla maistuvat kauden maut lihaisia antimia unohtamatta, mutta kasvis- ja kasvispainotteisia annoksia on aiempaa enemmän. Myös täysin vegaanisia annoksia löytyy listalta, mistä ravintolan kaalikääryleannos on mainio esimerkki.

Perinteistä välimerellistä meininkiä taas tuo esille esimerkiksi sitruunarisotto ja turska kerallaan lehtipersiljapestoa.

– Sitruunarisotto toimii aina, ja turska on hyvä, ravitseva vaalea kala, jota syödään mielestäni Suomessa turhan vähän, Niininen tuumaa.

Hyvällä parmesaanijuustolla viimeistelty annos on sellainen, jonka keittiömestari itse valitsisi ensimmäisenä listaltaan.

Kasvistäytteiset kaalikääryleet, hummusta Franklyn tapaan.

Franklyn perusajatuksena on, että ravintola tarjoaa elämyksiä. Onnistunut elämys syntyy hyvästä ruuasta ja iloisesta tunnelmasta. Näin kuvailee Franklya ravintolan perusTAJA Lasse Vidman.

À la carte -listaa taajempaan tahtiin vaihtuva sesonkimenu tarjoaa keittiölle tilaisuuden kokeilla uusia annostuulia. Ravintolan kolmas sesonkimenu julkaistaan kesäksi, ja seuraavan ruokalistan vaihdoksen myötä kesäkausi tuoreine raaka-aineineen tuo ravintolaan runsaasti vaihtuvia makuja, joista keittiömestari on jo etukäteen innoissaan.

Kuvat: Julia Widmann, Ronja Honko

RAVINTOLA FRANKLY Hallituskatu 22, TAMPERE

VARAA PÖYTÄ