Franklyn sesonkimenun toisena pääruokavaihtoehtona komeileva muheva haukiterriini tarjotaan punajuuripyreen, omenaisen salsan sekä rapsakan kyssäkaalin kera.

Uusi keittiömestari Jani-Matti Niininen on ottanut ruoka-asiakseen uudistaa Franklyn ruokatuotetta paremmin sesongit huomioivaksi ja hyödyntäväksi. Nyt tarjolle onkin luotu à la cartea huomattavasti taajempaan tahtiin vaihtuva sesonkimenu, jonka annoksissa maistuvat nimenomaan kauden raaka-aineet. Ensimmäinen sesonkimenu alias Teatterimenu tuo sadonkorjuu- ja riistakauden parhaat antimet keittiön kautta lautasille.

– Tämä on hyvin syksyinen kokonaisuus. Nimesimme ensimmäisen sesonkimenun Teatterimenuksi, koska täällä on aikaisempinakin vuosina ollut sen niminen menukokonaisuus. Silloin se oli kyllä koostettu à la carte -listan annoksista toisin kuin nyt, Niininen kertoo.

Franklyn keittiömestari Jani-Matti Niininen.

Franklyn ensimmäinen sesonkimenu osoittaa jo raaka-ainevalinnoillaan, että keittiössä on tahtoa työstää ravintolan makumaailmaa eteenpäin. Tarjolla on luonnon ja maan antimia hauesta hirveen ja kyssäkaalista kauraan.

Menu alkaa Franklyn omalla tyylillä ja twistillä luodulla kirkkaalla kantarellikeitolla, johon on tujautettu hapatettua kermaa sekä spelttinäkkäriä. Keitto on Niinisen henkilökohtainen suosikki menun annoskimarasta.

Franklyn Teatterimenu eli ensimmäinen sesonkimenu alkaa kirkkaalla kantarellikeitolla, johon on tujautettu hapatettua kermaa sekä spelttinäkkäriä.

Pääruokavaihtoehtoina ovat haukiterriini punajuuripyreen, omenaisen salsan sekä kyssäkaalin kera ja hirven entrecôte cumberland-kastikkeella, yrttiperunoilla ja pikkelöidyllä kurpitsalla sekä päärynällä.

– Hauki on mielestäni aliarvostettu kala. Monella on tietenkin vaan se kokemus mökkirannasta kalastetusta, mutaisessa vedessä uineesta isosta hauesta, mutta meille tulee Kauppahallin Nygreniltä laadukasta, sopivan kokoista ja raikkaan makuista haukea. Ja itsekin kovaa vauhtia hirvimetsälle pyrkivänä pidän myös hirvestä kovasti, Niininen paljastaa raaka-ainevalintojensa eväkkäistä ja riistaisista taustoista.

Menun päättää raikas puolukkaparfait hillotun omenan ja paahdetun kauran kera.

Kolmen ruokalajin Teatterimenu maksaa 39e ja se on voimassa 24.11. asti. Seuraava sesonkimenu starttaa 1.12.

VARAA PÖYTÄ

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Jälkihyväksi tarjolle tuodaan puolukkaparfait hillotun omenan ja paahdetun kauran kera.