Matkailijat ovat kiinnostuneet kesäisessä Helsingissä luonnonläheisyydestä, merellisyydestä ja ravintoloista. Myös arkkitehtuuri tarjoaa kiehtovia kohteita. Temppeliaukion kallioon hakattu kirkko on yksi kaupungin suosituimmista kohteista.

Helsingin arkkitehtuurin salaisuus piilee myös erilaisissa kaupunginosissa, joista kiinnostavimpiin kuuluu kotoisa Käpylä ja jugend-kaunottaristaan kuuluisa Katajanokka sekä tsaarinvallan aikainen empire-keskusta.

MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset

Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelema Temppeliaukion kirkko antaa uuden merkityksen sanalle kivikirkko. Vuonna 1969 avattu rakennus Helsingin Töölössä on suosittu tutustumiskohde erityisesti turistien joukossa.
Yleinen mielipide vastusti tämänkin innovatiivisen ja ympäröivää luontoa suosivaa suunnitelmaa. Lehtikirjoituksissa hanketta nimitettiin kalliomoskeijaksi, miljoonakirkoksi ja piruntorjuntabunkkeriksi. Ihmiset halusivat paikalle perinteisen katedraalin.

Kuva: Helsinki Marketing