Helsingin keskustassa huippuraaka-aineita espanjalaisella Josper-puuhiiliuunilla grillaava pihviravintola Goodwin The Steak House on toiminut jo yli kymmenen vuotta.

Pihviravintola Goodwin käyttää viimeistelee annoksensa Josper-puuhiiligrillillä. Kuva: Goodwin.
Helsingissä juhlii tänä vuonna 10-vuotissyntymäpäiviään. Goodwin on tunnettu ennen kaikkea herkullisista pihveistään, mutta listalla on tarjolla myös kala- ja kasvisruokia.

Ravintola Goodwinin todellinen erikoisuus on erittäin korkealaatuinen japanilainen kobe-naudanliha, jota ravintolavieraat saavat itse kypsentää pöytään tuotavalla kuumalla kivellä. Himoittua kobe-lihaa pääsee maistamaan myös Kobe Gourmet -hampurilaisessa.

Goodwinista kerrotaan sen olevan ainoa ravintola Suomessa, jolla on lisenssi myydä alkuperäistä japanilaista kobe-lihaa.

Pihviravintola Helsinki - Goodwin The Steak House
Pihviravintola Helsinki – Goodwin The Steak House

Pihviravintolan suosituin annos on alusta asti ollut filee mignon, joka on naudan sisäfileen keskiosasta valmistettu muhkea pihvi.

Goodwin käyttää toki myös kotimaista lihaa, mutta suurin osa Black Angus -rotuisen naudan marmorilihasta tulee Australian ja Amerikan luonnonpuhtailta alueilta, joissa nauta elää ennen teurastamista 120 päivää viljaruoalla.

Cocktailit tuovat juhlan tunnelmaa

Goodwinin tunnelma edustaa 1930-luvun amerikkalaista pihviravintolaa sisustusta ja musiikkia myöten. Ravintolan keskiössä ovat olleet alusta asti kolme asiaa: liha, viini ja asiakas. Viiniä onkin virrannut pihviravintolassa melkoiset määrät.

Uusimpana trendinä erittäin suosituksi ovat tulleet klassiset cocktailit. Hyvin tehty cocktail nostattaakin seurueessa juhlan tunnelmaa ennen ja jälkeen ruoan. Oluen ystäville tarjolla on myös paikallisia vaihtoehtoja.

Pronssihärät ovat Instagram-tähtiä

Ensimmäinen Goodwin perustettiin Tallinnaan vuonna 2009 ja toinen Helsinkiin 2013. Helsingin ja Tallinnan ravintolat tunnistaa niiden edessä olevista, useita satoja kiloja painavista pronssisista härkäveistoksista.

Asiakkaat ja ohikulkijat ovat ottaneet härkien kanssa vuosien aikana arviolta satoja tuhansia kuvia, jotka ovat päätyneet eri somealustoille, kuten Instagramiin.

Goodwinin tunnelma edustaa 1930-luvun amerikkalaista pihviravintolaa. Kuva: Goodwin.
Goodwinin tunnelma edustaa 1930-luvun amerikkalaista pihviravintolaa. Kuva: Goodwin.

Goodwin The Steak House
Pöytävaraus: QUANDOO.FI
Eteläranta 14, 00130 Helsinki
www.steak.fi