matti-jamsen1

Matti Jämsén, Kuvat: Manne Stenros
Matti Jämsén, Kuvat: Manne Stenros

Kokenut keittiömestari Matti Jämsén edustaa Suomea seuraavassa Bocuse d´Or -kilpailussa. Nelivaiheisen karsinnan voittanut Jämsén ratkaisi edustuspaikan itselleen 28.4. järjestetyssä ruoanvalmistusosiossa.

Matti Jämsén on ravintola G.W.Sundmansin keittiöpäällikkö ja Vuoden Kokki vuodelta 2005. Hän on edustanut Suomea Bocuse d´Or -kilpailussa 2011 Lyonissa, jolloin hän sijoittui viidenneksi, mikä on Suomen kautta aikain paras sijoitus maailman arvostetuimmassa ruoanvalmistuskilpailussa. Seuraava Bocuse d´Or kilpailun Euroopan karsinta järjestetään Tukholmassa keväällä 2014. Sieltä jatkoon selvinneet kisaavat maailmanmestaruudesta 2015.

Karsintaprosessissa Matti Jämsénin haastajana kisasi ravintola Savoyn keittiömestari Olli Kolu. Kokit valmistivat 12:lle hengelle liha- ja kalaruoan. Pakollisina raaka-aineina olivat kuha ja kuningasrapu sekä lihan osalta karitsan ulkofilè.

Kokenut kilpailija Jämsén aikoo keskittyä harjoittelussaan makuun ja visuaalisuuteen sekä kokonaisvaltaiseen kilpailusuoritukseen. ”Käydään läpi edellisen kerran heikkoudet, opitaan niistä ja tähdätään täydelliseen suoritukseen”, Jämsèn toteaa. Matti Jämsènin assistenttina toimii Antti Lukkari. Lukkari on työskennellyt Jämsènin keittiötiimissä G.W. Sundmansilla. Myös Lukkarilla on aiempaa opiskeluaikaista kilpailukokemusta kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Joukkueen tuomarin tehtävässä toimii keittiömestari Pekka Terävä Ravintola Olosta.

Suomen Bocuse d´Or -organisaatiosta ja järjestelyistä sekä tiedottamisesta vastaa ELO-säätiö.