Saksalainen riesling on jo pitkään ollut suuressa suosiossa sekä meillä Suomessa että kansainvälisessa gastronomisessa maailmassa. Helsinkiläiset viiniravintolat osallistuvat nyt jo 12. kertaa viiniviikoille.

Riesling-viikot Helsingin ravintoloissaRavintoloissa kevään herkut esillä

Viikoilla on tarjolla suussa sulavia aterioita yhdistettyinä upeisiin rieslingeihin, mutta myös muita raikkaita saksalaisia viinejä. Saksalaiset Rieslingit sopivat kuin nakutettu kevään herkkujen, kuten parsa- ja kala-aterioiden tai aasialaisten ruokien kumppaniksi. Suosiota kasvattavat myös Weiss- ja Grauburgunderit sekä Silvaner, joka on perinteisesti ollut saksalaisten parsaviini. Saksalaiset hieman kevyemmät punaiset kuten pehmeä Spätburgunder, eli Pinot Noir, tai Lemberger, sopivat punaista vaihtoehtoa hamuavalle. Tiedossa on siis oikea makunautintojen kavalkadi.

Helsinki: Boulevard Bar & Seafood [PÖYTÄVARAUS], Bronda [PÖYTÄVARAUS], Burgers & Wine [PÖYTÄVARAUS], Grape Wine Bar, Hotel Ax, Hotel Katajanokka [PÖYTÄVARAUS], Hotel Mestari, Hotel Rantapuisto, Ravintola Passio [PÖYTÄVARAUS], Ravintola Aito, Ravintola Finnjävel [PÖYTÄVARAUS], Ravintola Hausman, Ravintola Nokka, Ravintola Sue Ellen [PÖYTÄVARAUS], Ravintola Zinnkeller, Restaurant Farang, Restaurant Gaijin, Restaurant W30, Ravintola Vinkkeli sekä kaupungin viisi Sushibar&Wine -ravintolaa. (24 ravintolaa)

Saksalaiset punaviinit olivat vielä kymmenisen vuotta sitten suomalaiselle kuluttajalle vieraita. Tuskin enää, sillä Saksan viinitiedotus on tehnyt hyvää työtä viiniensä eteen ja tapahtumasta on syntynyt hieno perinne, jota voisi nostaa yhdeksi Suomen suurimmaksi ravintolatapahtumaksi.

Kampanjaan osallistuu vuonna 2022 noin 70 suomalaista huippuravintolaa ja viinibaaria 20 paikkakunnalta.

www.saksanviinitiedotus.fi