Rekolan biodynaamisen tilan puutarhuri Henri Murto kasvattaa valtaosan ravintola C:n keittiöön saapuvista kasviksista.
VARAA PÖYTÄ

Tamperelainen ravintola C yllättää asiakkaansa ja avaa pop up -ravintolan Kangasalla Rekolan tilalla elokuussa. Ilkka Isotalon johtama keittiötiimi kokkaa navettaravintolassa käsillä olevista raaka-aineista ja kuljettaa asiakkaansa rautatieasemalta paikan päälle nauttimaan antimista.

Keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalo käyttää Rekolan kasviksia ravintola C:n keittiössä.

Valtaosa C:n keittiössä hyödynnettävistä kasviksista saapuu ravintolaan Rekolan biodynaamiselta tilalta. Elokuussa C:n asiakkaille tarjoutuu tilaisuus nähdä, mistä raaka-aineet annoksiin saapuvat ja kuka niitä vaivaa nähden hellin käsin kasvattaa. Samalla toteutuu toviksi C:n väen haave maaseuturavintolasta.

– Oikeastihan me haluaisimme pitää ravintolaa vallan maalla, sillä sieltä kaiken saa tuoreena ja hävikki jää mahdollisimman pieneksi. Tässä meillä on nyt tilaisuus näyttää asiakkaille, miten erilaiselta esimerkiksi juurekset maistuvat, kun ne saapuvat keittiön kypsennettäviksi ja lautasille aivan juuri nostettuina, Isotalo kertoo.

Kattauksia ravintolassa on yksi jokaisena päivänä ja asiakaspaikkoja 28. Ruokalajeja taas 15-20 riippuen saatavilla olevista raaka-aineista ja Isotalon inspiraatiosta. Annoksissa tullaan nauttimaan pääasiallisesti kasviksia, mutta luvassa lienee myös Längelmäveden kuhaa, haukea tai muikkua, mahdollisesti myös rapuja. Ja koska Rekolassa on puutarhan lisäksi nautakarjaakin, on valikoimassa varmasti myös härkäpäistä haukattavaa. Menun annossisältö tulee sen sijaan olemaan suloinen yllätys paitsi asiakkaille, myös paikallisista raaka-aineista innoitusta ammentavalle keittiötiimille.

– Emme suunnittele ruokalistaa etukäteen. Menemme tilalle, valitsemme raaka-aineet ja ryhdymme tekemään, Isotalo kuvailee innostuneena.

Suuresta vanhasta navetasta muotoutuu maatilalle tunnelmallinen ja ainutlaatuinen ravintolakokonaisuus, jossa vierailla on mahdollisuus myös seurata keittiötyöskentelyä ja ruoan valmistumista raaka-aineiden alkulähteillä. Menun hintaan sisältyy myös bussikuljetus rautatieasemalta Rekolaan ja takaisin, joten matkan taittamista maaseudulle ei asiakkaiden tarvitse miettiä ja järjestellä.

– Ravintolaan voi tulla vaikka junalla Helsingistä ja nousta asemalta kuljetukseen. Se on vähän niin kuin tulisi C:hen syömään.

Rekola Pop Up on avoinna tiistaista lauantaihin 1.-5.8. klo 18 alkaen.
Menu 78e sis. kuljetuksen, juomat maksetaan paikan päällä. Kuljetus klo 17.30 Tampereen rautatieasemalta.

Illallinen varataan ja maksetaan etukäteen oheisen linkin kautta.

VARAA PÖYTÄ

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintolauutuudet – Kitzens ja Bar 7 Blings tarjoavat yksilöllisiä makuelämyksiä

Radisson Blu Plaza -hotelliin on avattu uusi ravintola- ja baarikokonaisuus Kitzens ja Bar 7 Blings täysin uudistetuissa tiloissa. Koko Plaza-hotelli uudistuu toimintamallin ja tilojen puolesta...