MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset

Helsingin Kämp Galleriaan avautuu 2.12.2021 japanilaisravintola Ra’amen, joka lupaa viedä ruokailijansa autenttiselle makumatkalle Japaniin. Ravintolan ruokafilosofiassa korostuvat laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet, harkitut maut sekä tyylikkään yksinkertaiset annokset.

Ra’amen-ravintolahankkeen takana on tunnettu keittiömestari Arto Rastas ja yrittäjä, ruokabloggaaja Henri Heinonen. Rastaalla on vuosien kokemus erilaisten ravintolakonseptien menestyksekkäästä luomisesta ja ruokakulttuurikentän kehittämisestä Suomessa. Heinonen on tuttu ruokabloginsa lisäksi WaffDaddy-ravintolasta.

– Itse monta kertaa Japanissa vierailleena olen ihastunut maan ruokakulttuuriin ja sen yksinkertaisuuteen. On kiehtovaa, kuinka eri lailla annokset tehdään siellä Eurooppaan ja Skandinaviaan verrattuna, Rastas taustoittaa.

Japanilaisessa ja suomalaisessa ruokakulttuurissa on silti paljon yhteisiä piirteitä, kuten yksinkertaisuus ja hillityt maut. Tämä suuntaus näkyy Ra’amenin tarjonnassa, johon kuuluvat ramenit ja bao bunit.

– Klassikot syntyvät yksinkertaisuudesta, Rastas tiivistää.

Ra’amen laajentaa ja monipuolistaa Kämp Gallerian jo olemassa olevaa ruokatarjontaa. Asiakaspaikkoja Ra’amenissa on noin 60 ja ravintola palvelee maanantaista perjantaihin kello 11–18 ja lauantaisin kello 11–17. Ra’amenissa ruoan tuoreus taataan myös uudentyyppisellä palvelukonseptilla: ruoka valmistetaan siinä hetkessä, kun asiakas tilaa sen itsepalvelukassalta.

Rastas näkee Ra’amenissa potentiaalia pidempiaikaiseen menestystarinaan.

– Ra’amenissa työskentelee erityisen tehokas ja ammattitaitoinen tiimi, jonka rakkaus japanilaiseen ruokaan välittyy varmasti, Rastas kehuu.

Ravintolan kotisivut

Kuvat: Petri Virkkunen