Ravintolalaiva Helsingissä

Helsingin Etelärantaan Kauppatorin äärelle talvikaudeksi ankkuroinut purjelaivaravintola Puosun Kellari on ihastuttanut asiakkaitaan loistavilla pihveillään.

Aitoon saaristolaistunnelmaan pääsee Helsingissä talvellakin. Kuunari Kathrinan ruumassa nautitut pihvit ovat herättäneet äärimmäistä ylistystä, ja myös palvelusta on saatu erinomaista palautetta.

Purjelaiva itsessään on kauniisti purjehtiva ja ihastuttavan viihtyisäksi sisustettu nähtävyys. Isänsä kunnostamasta laivasta vastaa jokapaikanmatruusi Hugo Stillman, joka on viettänyt Kathrinan parissa suurimman osan elämästään. Asiakkaiden vuolaasti antama positiivinen palaute tekee miehen luonnollisesti varsin iloiseksi.

– Asiakkaiden tyytyväisyys johtuu varmasti monesta syystä: rennosta ja ammattitaitoisesta palvelusta, ainutlaatuisesta miljööstä sekä ruoan hyvästä hinta-laatusuhteesta. Kaikki käyttämämme raaka-aineet ovat suomalaisia ja annokset valmistetaan alusta asti itse. Päällimmäisenä kuitenkin tulee mieleen ruoanlaiton lähtökohdat. Hyvistä ja freeseistä raaka-aineista kun lähtee liikkeelle, niin silloin lopputulos kohtaa lähtökohdat, toteaa Stillman tyytyväisenä.

Nyt jo yli 60-vuotias Kathrina toimii Puosun Kellari -ravintolana talvisin Helsingissä ja kesäkauden ajan Raumalla, Poroholman idyllisellä leirintäalueella. Mikäli mielii Helsingissä herkuttelemaan suunnata, kannattaa astua alukseen nopsakasti, sillä Kathrina nostaa ankkurinsa alkukeväällä. 2017 keväällä alus palasikotisatamaansa Helsingin halkolaituriin josta se teki yleisö- ja yksityispurjehduksia alkukesän.

Seuraavalla etapillaan laivan on tapana seilata kohti Raumaa, jossa se toimii myös ravintolana. Poroholman leirintäalueen laiturissa puosu palvelee jälleen kesäkauden 2018.

Lue M/Aux Kathrinan tarina täältä: http://www.kathrina.fi/puosu/

Puosun Kellari Kauppatorin äärellä
Eteläranta 18-22, 00130 Helsinki. Helsingin kauppatori, kolera-allas.
Avoinna: 2.4.2018 asti, jonka jälkeen merille
À la carte ke–to 17-23, pe-su 14-23

Kuvat: Tytti Parjanen