Vuonna 2014 perustettu Pjazza Jazz Club täydensi Helsingin kehittyvää jazz-elämää Bulevardin tuntumassa. Entisen G18-ravintolan tiloihin Yrjönkadulla on saatu aikaiseksi hieno konsepti, joka yhdistää italialaisen ”cucina poveran” – köyhän keittiön simppelin mutta herkullisen ruokatuotteen ja Italian viinit sekä oluet.

italialainen-ravintola-pjazza

Yrjönkadun Pjazzan pizzoissa on kenties kaupungin paras pohja – hs.fi

Pjazzan ruokalista rakentuu Keski-Italian perinteisen ruokakulttuurin ympärille. Jazz-henkiseen Pjazza -ravintolaan istahtavat mainiosti huolellisesti valmistetut pizzat ja pastat. Erityishuomion ovat saaneet pizzan oikeaoppisen ohuessa pohjassa käytetyt raaka-aineet ja huomattavan pitkä kohotusaika, jolla aikaansaadaan kypsempi pizzapohja ja totuttua kevyempi herkuttelukokemus. Keittiössä häärii italialaisia kokkeja, jotka kokkaavat aitoitalialaisia herkkuja. Esimerkiksi pastat valmistetaan roomalaiseen tapaan.

Ravintolasta löytyy myös loistava viinibaaritunnelma. Ravintola tuo itse maahan viinejä eri puolelta Italian viinialueita. Viinit ovat pääsääntöisesti saatavilla lasittain.

Jazz Club Helsinki: PjazzaHuipputason jazz-esiintyjiä

Ravintolassa soi tietysti aina jazz. Taustamusiikkina se antaa enemmän tilaa herkuttelulle, mutta kuin pisteenä i:n päälle ravintolan salissa raikaa muutamina iltoina kuukaudessa elävä musiikki, joita soittavat suomalaiset ja ulkomaiset huippujazz-muusikot.

Tapahtumia ei löytynyt näillä hakuehdoilla

Klubin keikat ravintolan Facebook-sivuilla: pjazza.fi

Ensijulkaisu 17.1.2015