Cala Lombards Mallorcalla - Mallorcan rantaidylliä omimmillaan, Kuva: Lifestyle Media Oy
Cala Lombards Mallorcalla – Mallorcan rantaidylliä omimmillaan, Kuva: Lifestyle Media Oy

Jos lomailu laiturin nokassa alkaa jo kyllästyttää, kannattaa pinkaista pikalomalle johonkin Euroopan hauskaan kohteeseen. Perinteisten pääkaupunkien lisäksi mielenkiintoista tekemistä löytyy myös lähellä olevista pienemmistä kaupungeista.

Kesälomalla voi helposti lähteä lyhyelläkin varoitusajalla pienelle lomamatkalle. Lyhyen pikaviisitin voi tehdä helposti esimerkiksi kohteeseen, jonne on suhteellisen lyhyt lentomatka.

Berliini on noussut parissa vuodessa todella suosituksi kohteeksi Euroopassa. Toinen suosiotaan hurjasti nostanut on Praha ja kolmantena Budapest. Ihmiset ovat nyt todella kiinnostuneita itäisen Euroopan kohteista, kun taas esimerkiksi Lontoo on menettänyt suosiotaan, ebookersin markkinointipäällikkö Aki Juusola kertoo.

Muita suosittuja Euroopan kohteita ovat tällä hetkellä Riika, Istanbul ja Krakova.

– Lyhyt visiitti Eurooppaan sopii myös niille, joilla ei syystä tai toisesta ole viikkojen kesälomaa. Monesta tuntuu, että ulkomailla parin päivän vapaasta saa enemmän irti, Juusola sanoo.

Gastronomiaa, yöelämää tai rantaelämää

Ebookersin Juusola muistuttaa, että tunnetuimpien pääkaupunkien lisäksi Euroopassa on myös paljon muita mielenkiintoisia kohteita. Lähellä olevista kohteista Juusola mainitsee Vilnan, jonka hän uskoo nousevan uudeksi trendikohteeksi sekä Kroatian Splitin, jossa voi nauttia yhdistelmän historiaa, nykypäivän trendejä sekä rantaelämää.

– Hyvän ruoan ja juoman ystäville suosittelisin myös Bruggea. Yksi Belgian suosituimmista matkailukohteista on säilytetty keskiaikaisessa asussaan, ja pienen kaupungin ehtii kokonsa puolesta kahlata hyvin läpi viikonlopussa. Brysselistä Bruggeen pääsee esimerkiksi vuokra-autolla tunnissa.

 

Lyhyelle reissulle Juusola suosittelee myös Visbyä. Gotlannin saari herää kesäaikaan eloon, ja turistikauden aikaan vanhan kaupungin baarit ovat eloisia ja viihtyisiä. Jos lomareissuun on käytettävissä muutama lisäpäivä, erityisen vilkasta yöelämää kaipaavan kannattaa suunnata Lounais-Puolassa sijaitsevaan Wrocławiin.

– Siellä baarien virallinen sulkemisaika ei merkitse mitään; ne pysyvät auki niin kauan, kunnes viimeinenkin asiakas on astellut ulos, Juusola vinkkaa.

Lapsiperheet ovat hintatietoisia

Viikonloppua pidemmälle matkalle lähtevät esimerkiksi lapsiperheet, jotka ovat tehneet tarkkaa vertailua sekä kotimaan- että ulkomaan matkan kustannuksista.

Lapsiperheiden suosikkikohteita ovat tällä hetkellä Espanjan Costa del Sol ja Mallorca.

– Etelään matkustanut lapsiperhe on saattanut laskea, kuinka viikko vuokramökillä Suomessa on sen verran arvokas, että hieman lisää sijoittamalla pääsee takuuvarmasti aurinkoon. Heistä tuntuu, että ulkomailla rahalle saa enemmän vastinetta. Eikä etelässä ole hyttysiä! ebookersin Juusola vinkkaa.

Katso myös nämä kohteet

Cavtat: Kroatian tunnelmallinen pikkukaupunki sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Dubrovnikista. Cavtatista löytyy ihania rantoja, loistavia sukellusvesiä ja muita liikuntamahdollisuuksia.

Sheffield: Englannin pohjoisosassa, Manchesteristä noin 1,5 tunnin päässä sijaitsevassa kulttuurikaupungissa riittää tapahtumia läpi juhannusviikonlopun ja koko kesän.

Cardiff: Walesin pääkaupungissa järjestetään juhannusviikolla BBC Cardiff Singer of the World -laulukilpailu, jonka Karita Mattila ja Tommi Hakala aikoinaan voittivat.