Matkailu Teneriffa: Vuoristokyliä ja seikkailua

Seikkailuloma Teneriffalla

11476

Teneriffa-matkailu

Tiesitkö, että Kanariansaarten suurimmalla saarella Teneriffalla voi tehdä paljon muutakin kuin nauttia rantalomailusta?

Yhä useampi meistä haluaa yhdistää lomaansa sekä rannalla lekottelua että liikuntaa. Teneriffa antaa tähän kaikkeen erinomaiset mahdollisuudet. Talvikaudella ilmasto on ihanteellinen, sillä keskilämpötila on reilut parikymmentä astetta – juuri sopivan lämmin monipuoliseen liikkumiseen eikä liian kylmä vesiurheilun harrastamiseen.

Patikointi on yksi suosituimmista liikuntamuodoista Kanariansaarilla. Maasto tarjoaa siihen monipuoliset mahdollisuudet ja vaellusreittejä on kaiken tasoisille ja ikäisille liikkujille.
Teneriffalla sijaitsee koko Espanjan korkein vuori, lähes 4 kilometrin korkeuteen kurkottava tulivuori Teide. Vuorelle pääsee kätevästi köysiratahissillä, josta matkaa voi jatkaa edelleen patikointireiteille. Ota mukaasi tukevat jalkineet, reppuun reipasta vaihtovaatetta ja lähde nauttimaan huikeista maisemista!

Toinen Teneriffan suosittu patikointireitti on Mascan vuoristokylästä alas rotkoon ja rannalle laskeutuva vaellus ”Masca Walk”. Masca on yksi saaren kuvauksellisimmista paikoista ja suosittu päiväretkikohde. Vaellusreitti vaatii patikoijalta hyvää peruskuntoa ja tukevat jalkineet.
Mikäli nousu takaisin Mascan kylään ei houkuttele, voi patikkaretken päättää rannalle tilaamalla vesitaksin Los Gigantesiin.

Patikoinnin lisäksi Teneriffa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kokeilla muun muassa surffausta, leijasurffausta ja monia muita urheilumuotoja. Ja jos olet golfin ystävä, saaren lukuisat kentät tarjoavat haastetta ympäri vuoden, olipa tasoituksesi amatööri- tai ammattilaistasoa.

Jos haluat lomallasi vain koluta saaren nähtävyyksiä, vaihtoehtoja on runsaasti. Vieraile esimerkiksi Puerto de la Cruzissa sijaitsevassa Loro Parque -eläinpuistossa, josta löytyy yksi maailman suurimmista papukaijapuistoista: yli 1300 lintua ja noin 300 eri lajia, joista osa asuu vapaina puistossa. Papukaijojen oma show, jossa ajellaan polkupyörillä, rullaluistellaan ja tehdään lukuisia muita hauskoja temppuja, on yksi puiston kestosuosikeista. Eläinpuistosta löytyy myös valtava miekkavalaiden allas OrcaOcean, sympaattisia delfiinejä, pingviinejä ja paljon muuta.

Kaiken ikäisille vesihirmuille suosittelemme Siam Park –vesipuistoa, joka on lajissaan yksi Euroopan suurimmista ja hienoimmista. Vesipuistossa on mahtavia vesiliukumäkiä, hauskoja leikkipaikkoja ja paljon viihdykettä koko perheelle.

Matkailu Teneriffa

Tässä muutama vinkki suosituimmista retkikohteista Teneriffalla:

  • Teide, Espanjan korkein huippu lähes 4 km korkeudessa
  • La Laguna, saaren vanhin kaupunki, jonka keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon
  • Loro Parque –eläinpuisto
  • Siam Park –vesipuisto koko perheelle
  • Mascan vuoristokylä
  • Pääkaupunki Santa Cruz

Lue lisää Lomamatkojen kohdeoppaasta.