Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.
Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.

OlutHuoneiden loppuvuoden kotimainen pienpanimo-olut on erittäin raikas ja tasapainoinen lager, joka voitti Suomen Paras Olut -kilpailun tänä vuonna.

american_amber-255x255

Marras-lokakuussa OlutHuoneiden hanoihin ilmaantuva Stadin Panimon valmistama American Lager on menestynyt Suomen Paras Olut -kilpailussa aiemminkin. Se voitti kahtena edeltävänä vuonna oman sarjansa pääpalkinnot, mutta nousi tänä vuonna koko kisan voittoon.

Suomen Paras Olut-kilpailu pyrkii kohottamaan suomalaisten oluiden arvostusta sekä lisäämään tietoisuutta oluista sekä niiden valmistajista. Kilpailuun osallistuvat suurten ja pienten kotimaisten valmistajien luomukset. Tapahtuman pääpaino on itse tuotteissa ja niiden ominaisuuksien arvioinnissa.

Stadin Panimon American Lager on pitkään kypsytetty ja käsin tehty, astiakäyvä täysmallaspohjahiivaolut, joka on Hopback-aromihumaloitu. Humalointi on reipas olematta kuitenkaan liian päällekäyvä. Oluen aromit ovat peräisin valikoiduista käpyhumalista. Tuoksussa on runsaasti kukkamaisuutta ja sitrushedelmiä, ja tasapainoinen maku on täyteläinen, pehmeän maltainen ja sopivan katkera.

KV 10,8 °P
IBU 35
ALK. 4,5 TIL.-%

Stadin Panimon Americn Lager on tarjolla HOK-Elannon OlutHuoneissa marras-joulukuussa 2014 0,5 litran tuopeista hintaan 7,90 €.

HOK-Elannon OlutHuoneet: Amsterdam, Angleterre, Ølhus Helsinki, Ølhus Stockholm, Ølhus Oslo, Ølhus København, Joutsen, Kaisla, Kitty´s Public House, Kuikka, Pošeidon, Rotterdam, Sailor´s, William K (Annankatu, Kurvi, Sello, Mannerheimintie, Tennispalatsi, Kylä).

HOK-Elannon OlutHuoneista: www.oluthuone.fi